Denizli Haber - Genel anlaşmalar, Erasmus+ ve KA103 öğrenim ve staj faaliyeti kapsamında staj veya eğitimlerinin bir dönemini Pamukkale Üniversitesi’nde almak üzere 9 farklı ülkeden PAÜ’ye gelen toplam 86 değişim programı öğrencisinin katılım sertifikaları Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen tören ile verildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü personeli ile değişim programı öğrencileri katıldı.

Törende ilk olarak konuşma yapan Doç. Dr. Zeha Yakar, koordinatörlük olarak her zaman öğrencilere yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederken, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü olarak bir dönem boyunca gerek tarihi ve turistik geziler gerekse kültürel faaliyetler olmak üzere birçok etkinlik düzenlediklerini bu etkinliklere öğrencilerin yoğun katılım göstermesinin kendisini memnun ettiğine değindi. Etkinliklerde aktif olarak yer alan öğrencilere ve etkinliklerin düzenlenmesinde emeği olan Başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerini ileten Doç. Dr. Yakar, değişim öğrencilerinin güzel anılarla ayrılacak olmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, farklı ülkelerden gelen değişim programı öğrencilerini Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken bu tür değişim programlarının, öğrenciler için gerek diğer ülkelerin kültürlerini tanımak gerekse kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtmak adına iyi bir fırsat olduğunu belirtti. Rektörlük bünyesinde düzenlenen antik kentlere yapılan geziler ve kültürel faaliyetler ile Anadolu tarihi ve Türk kültürünü tanıtmayı hedeflediklerine değinen Rektör Prof. Dr. Bağ, öğrencilerin birbirleri ile kurdukları dostluk ve Pamukkale Üniversitesi ile bağlarını koparmamaları temennisinde bulundu.

Konuşmaların devamında öğrenciler Denizli’de yaşadıkları zaman boyunca akıllarında kalan anılarını paylaşırken, duygu ve düşüncelerini kendi dillerinde ve Türkçe olarak ifade ettiler.

Töreninin sonunda değişim programı öğrencilerine katılım sertifikaları ve Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan, içeriğinde öğrencilere ait PAÜ Merkez Yerleşkesi içinde çekilen fotoğrafların, düzenlenen gezilerde ve kültürel faaliyetlerde çekilen fotoğraflar ile birlikte öğrencilerin Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi’ne ilişkin duygu ve düşüncelerinin yer aldığı metinlerin yer aldığı öğrenci değişim programı yıllıkları takdim edildi. Belge ve hediye takdimini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ Uluslararası İlişkiler KoordinatöDoç. Dr. Zeha Yakar, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel birlikte yaptı.

Tören, Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim