Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük Ege Gezisi” kapsamında Denizli’ye gelişinin 86. Yıldönümü dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bir mesaj yayımladı.

PAMUKKALEHABER

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ mesajında, “Bundan seksen altı yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerçekleştirdiği inkılaplar sonrasında Anadolu’nun ekonomik, siyasi ve kültürel yönlerden durumunun tespiti ve yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için çıktığı yurt gezilerine Denizli’yi de dâhil etmiştir. 4 Şubat 1931 tarihinde, tren garında Atatürk’ü bekleyen Denizli halkı, Ata’sına olan minnettarlığını ve sevgisini büyük bir coşkuyla göstermiştir. O günden bugüne bizler aynı coşku ve minnettarlıkla Denizli’yi ziyaret etmesinin gururunu yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz” dedi. 

PAÜ Rektörü Prof.Dr. Bağ mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlerden beklediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için Pamukkale Üniversitesi olarak gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.  

Editör: TE Bilişim