“Demokrasinin temel yapı taşlarından biri olan basın camiası, düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı konumundadır. Bilgilendirici yönüyle basın camiası, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için önemli görevler üstlenmektedir.

Gazetecilik mesleği, 17. yüzyıldan günümüze önemi gün geçtikçe artan mesleklerin başında gelmektedir. Dünya’da yaşanan önemli gelişmelerin kısa süre içinde halka doğru bir şekilde aktarılması konusunda önemli bir görevi yerine getiren gazeteciler, bu görevi yaparken tarafsızlık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi mesleki etik kurallarını gözeterek halkın vicdanının sesi olmaktadır.

Günümüzde hızla değişen ve gelişen iletişim araçları ile basın kuruluşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hızlı, tarafsız, ilkeli yayın ve yayım anlayışı ile görevlerini yerine getireceğine olan inancım tamdır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta İlimizdeki yerel basın çalışanları olmak üzere Ülkemizde görev yapan tüm basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en kalbi duygularımla kutlarken, halkın doğru bilgiye en kısa sürede ulaşabilmesi için gecesini gündüzüne katarak özverili çalışmalara imza atan basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim