Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Göveçlik’te bulunan Ekrem Başer İlkokulu’na giderek burada öğrencilere karne dağıtarak, uçurtma hediye etti. Program sonunda öğrenciler Başkan Muhammet Subaşıoğlu’ndan halı saha yapılmasını istedi. Başkan Subaşıoğlu da en kısa süre içinde okul bahçesinde halı sahanın yapılacağının müjdesini verdi.

İlk olarak ana sınıfı öğrencilerine karnelerini veren Başkan Muhammet Subaşıoğlu ardından da 4-A sınıfı öğrencilerine karne verdi.Karne dağıtım törenin ardından okul bahçesinde protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak kürsüye çıkan Okul Müdürü Mehmet Ali Vural, okul olarak bir çok başarıya imza attıklarını, bundan sonraki süreçte de çıtayı daha da yukarılara taşıma hedefinde olduklarını kaydetti.

Ardından söz alan Hayırsever İşadamı Seyfi Başer ise, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın tek yolunun çalışmaktan geçtiğini belirterek, gelecek neslin bunu başaracağını inandığını ifade etti.

“Merkezefendi’de mutlu çocuklar sloganıyla yola çıktık”

Son olarak kürsüye çıkan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da, Merkezefendi’de mutlu çocuklar sloganıyla yola çıktıklarını, bu nedenle karne hediyesi olarak çocuklara uçurtma armağan ettiklerini söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Ekrem Başer İlkokulu’nda olmaktan dolayı çok mutluyum. Her şey den önce Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olan Ekrem Başer büyüğümüzü anmak istiyorum. Kendisini Allah Rahmet diliyorum. Öğrencilerimiz karnelerini aldı. Bir çok öğrencimizin takdir ve teşekkür aldığını gördüm. Dersleri iyi olmayan öğrencilerimizde yaz aylarını fırsat bilerek durumu düzelteceklerdir. Merkezefendi elde ettiği derecelerle anılan bir ilçemizdir. Bu başarıya katkı koyanlara teşekkür ediyorum.Merkezefendi’de mutlu çocuklar sloganıyla yola çıkarak sizlere uçurtma dağıtmaya karar verdik. Sizin mutluluğunuz her şeye bedeldir” dedi.

5. sınıflara bisiklet müjdesi

Konuşmasında 5.sınıfı tamamlayan öğrencilere bir kez daha müjde verem Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “ 5. sınıf öğrencilerimize de müjdemiz var. Bu yıl 5 bin öğrencimize ağustos ayında her birine 26 jant bisiklet hediye edeceğiz. Türkiye genelindeki en büyük bisiklet projesini gerçekleştiriyoruz. Bunu her yıl geleneksel hale getireceğiz. Merkezefendi sınırları içindeki tüm öğrencilere bisiklet vereceğiz. Çocuklarımızın arabalardan kurtulup fiziki efor sarf etmesini istiyoruz.Bunu bir kültür haline getirmeyi hayal ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Muhammet Subaşıoğlu, miniklere tek tek uçurtmalarını hediye ederken, öğrenciler Başkan Subaşıoğlu’ndan halı saha talep etti. Başkan Muhammet Subaşıoğlu da okula halı saha sözü vererek miniklere bir hediye daha vermiş oldu. 

Editör: TE Bilişim