Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Türk Eğitim Derneği, 15 Ocak’ta yaptığı bir açıklamayla Türk Eğitim Derneği Akreditasyon ve Danışmanlık sürecinin hayata geçirildiğini duyurmuştu. Temelleri 2 yıl öncesinde atılan süreç kapsamında Denizli pilot il olarak seçilmişti. Pilot uygulama kapsamında akreditasyon sürecinden geçen Yüksekçıta Koleji, farklı başlıklar altında yer alan birçok kriterin incelenmesi sonucunda TED Denizli Koleji ile birlikte yol alma hakkını elde etti. Yüksekçıta Koleji, önümüzdeki yıldan itibaren Türk Eğitim Derneği çatısı altında TED Denizli Koleji ile birleşerek yoluna devam edecek.

İlk örneği Denizli’de…

TED Denizli Koleji velilerini bilgilendirmek için düzenlenen toplantıda TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, TED’in eğitimde 92 yıldır taşıdığı değerlerin ülke geneline yayılması için önemli bir adım olan TEDAD kapsamında ilk kez Denizli’de uyguladıkları akreditasyon çalışması konusunda hassas ve dikkatli bir süreç izlediklerini dile getirdi. Atabay, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde akreditasyon sürecinin ilk örneğinin Denizli’de hayata geçirileceğinin altını çizerken, süreç ile Türk Eğitim Derneği’nin kuruluş amaçlarında yönelik önemli bir adım atılacağını dile getirdi. İzlenilen değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan Yüksekçıta Koleji’nin 1,5 yılı aşkın süredir TED müfredatıyla eğitim verdiğini dile getiren Atabay, Okulun TED Denizli Koleji kampüsü içerisinde TED ismi ve çatısı altında yoluna devam edeceğini açıkladı.

Mevcut öğrenci ve velilerin bu sürecin her aşamasında eğitim ve yönetim süreçlerindeki olumlu gelişmeleri hissetmeye başlayacaklarını dile getiren Atabay, velilerinin geçiş süreciyle ilgili sorularını da yanıtladı.

TED Denizli Koleji’nin öğrencilerinin geçiş sürecinden etkilenmeyeceğini vurgulayan TED Genel Müdürü, Denizli’de Türkiye’nin diğer kentlerindeki TED Okullarında olduğu gibi maksimum 24 kişilik sınıflarda eğitim verileceğini belirtti.

TED’in eğitim meşalesinin Denizli’de de başarılı ve güçlü bir şekilde yanmaya devam edeceğini söyleyen Sevinç Atabay, “Kimsenin TED’in başarısı ve eğitim kalitesi konusunda en ufak bir şüphesi olmasın. TED Denizli Koleji, 92 yıllık eğitim anlayışı ve kriterleriyle yarının nesillerini yetiştirmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim