Denizli Haber - Berber açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Son bir yılda pamuk ipliği fiyatlarında yüzde 80’lere varan fiyat artışına rağmen iplik tedarik etmekte zorlana işletmeler büyük mağduriyet yaşıyor. Döviz kurundaki sürekli dalgalanma, tekstil ve konfeksiyonda çalışacak eleman bulama sorunuyla uzun süredir boğuşan Denizli’deki işletmeler, iplik tedarikinde yaşanan bu sorunla birlikte adeta isyan bayrağını çekme noktasına geldiler. Yetkili kurum ve kuruluşların sürekli, yaşanan sıkıntıları dile getirdiğini ancak konuşmanın çözüm üretmediğini söyleyen işletme yetkilileri, “Konuşan, derdimizi anlatan çok. Ancak çözüm üreten yok. İcraat istiyoruz. İcraat yok” dediler.

FİYATLAR İKİ KATINA ÇIKTI

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayından bu yana yaşanan iplik krizi son günlerde zirve yaptı. İplik üreticilerinden termin süresi alamadıklarını söyleyen Denizlili tekstilciler, “İplik üretici firmaları son günlerde dolu olduklarını gerekçe göstererek iplik vermek istemiyorlar. İpliği yurt dışına ihraç ediyorlar. Yerli üreticiye ise kapıyı gösteriyorlar. İpliğin fiyatı iki katına çıkmasına rağmen almak istiyoruz ancak bulamıyoruz. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayından bu yana süre gelen iplik krizi büyüyor. Emtia fiyatlarındaki yükselişle birlikte iplik fiyatında da ciddi artış var. Bu gidiş hayra alamet değil” dediler.

GENÇLER TEKSTİLDE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

Ev tekstil sektöründe Türkiye’nin ihracattaki lokomotif şehirlerinin başında gelen Denizli’de bir diğer büyük sorunda eleman sıkıntısı. Yeni nesil gençlerin tekstil ve konfeksiyonda çalışmak istemediklerini bu nedenle eleman sıkıntısı yaşadıklarını kaydeden tekstil firması yetkilileri, “Gençlerimiz tekstilde, konfeksiyonda çalışmak istemiyor. Gerekçe olarak üniversite mezunu olmaları ve diplomaya güvenmeleri. Hepsi masa başı iş istiyor. Üretime dahil olmuyorlar. Türkiye’nin gelecekteki en büyük sıkıntısı bu olacak. Markette, cafelerde,  restaurantta çalışmayı tercih eden gençlerimiz, tekstil, konfeksiyon olunca kabul etmiyorlar. Şu anda sektördü büyük bir eleman açığı var. Gençlerimizin çoğu da işsiz. Biz eleman bulamıyoruz. Onlar ise iş bulamıyorlar. Herkes masa başında çalışacaksa, kim üretecek. Çok büyük tehlike bizi bekliyor” dediler.

Editör: TE Bilişim