Tüccar ve İş Adamları Platformu Sözcülüğü görevi devir teslim töreninde konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci İşsizlik problemine değindi. Başkan Keçeci; “Türkiye’de en büyük sorunumuz herkesin bildiği üzere işsizlik problemidir. Türkiye’de olduğu gibi Denizli’nin de yeni istihdamlara ve yatırımlara ihtiyacı vardır. Dolayısıyla bugün bizim öncelikle Türk iş dünyası olarak ve Türkiye’de siyasi iktidar olarak ne yapıp edip hayatımızı verdiğimiz gençlerimizi mutlaka bir baltaya sap etmemiz lazım. İş vermemiz lazım.

Düşüne biliyor musunuz, 4 üniversite mezunundan bir çalışıyor, 3 kadından biri çalışıyor ve %15’e varan işsizlik var Türkiye’de. Dolayısıyla bizim için en büyük ibadet sanayi, üretmek ve istihdam yaratmak. Biz Sanayi Odası olarak bunu öncelikle ve ivedilikle düşünüyoruz” dedi.

Başkan Keçeci Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin önemine değinerek “Bugün Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde inanılmaz bir yatırım var.  Ve özellikle orada yarattığımız bir takım değerler var. Tarım aşağı yukarı 5 bin kişiyi istihdam ettirecek yılın 300-500 bin dolar ihracat yapacak sanayi kuruluşları bugün paçasını tuttu.  Bugün Organize Sanayi Bölgesinin Denizli’nin gelecekte en büyük gururu olacak. Elle tutulan şey en değerli şeydir.  Bugün Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde 450 bin metre kareye,  ARD firması Türkiye’nin en büyük ağaç işleyen firması 450 bin metre karedir. Denizli’de böyle bir fabrika yok. Buraya Türkiye’nin en büyük sunta fabrikasını kuracağız. Bu sene temelini atacağız. Eğer ibadetse bu, çalışmaksa bu, bir eser yaratmaksa bu. Ve Çardak Organize Bölgesi Denizli’nin önümüzdeki yıllarda en büyük gururu olacak. Çardak Organizedeki işe ve aşa bakalım. İstihdamda, ihracatta ve yarattığı katma değerde Denizli’ye, en azından bu seneye kadar olmayan yatırım potansiyelini bir yerden alıp bir yere koyuyoruz. Tabi bütün bunlardan sonra İhracatçılar Birliği Başkanı arkadaşımızın teyit ettiği, Denizli’de potansiyeli büyüyen, potansiyeli en hızlı gelişen, sektör makine sektörü” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim