Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, çalışan kadınlara doğuma bağlı ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı ile çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınacağını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada, 64'üncü Hükümet Programı'nda ve 2016 Yılı Eylem Planı'nda yer alan hususların gerçekleştirilmesi amacıyla hazırladıkları Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı bugün veya en geç yarın TBMM'ye sunacaklarını ifade etti. Tasarıda, Eylem Planı'ndaki vaatlere ilişkin 13 maddede düzenlemenin yer aldığının anlatan Elvan, reform ve vaatlerin hayata geçirilmesi noktasında bütün Bakanlıkların yoğun bir çaba içerisinde olduğunu belirtti. Elvan, reformlar kapsamında kişisel verilerin korunması, ayrımcılıkla mücadele ve Türkiye İnsan Hakları Kurumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmaları da tamamladıklarını bildirerek, bunları da yakında TBMM'ye sevk edeceklerini söyledi.

ÇALIŞAN KADINLARA KOLAYLIK
Tasarı kapsamında ayrıca çalışan kadınlara doğuma bağlı ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı ile çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınacak. Tasarı ile 65 yaş aylığı alan yaşlılar kimin yanında yaşarsa yaşasın, maaşlarını kesintisiz almaları sağlanacak. Tasarı ile yemde ve gübrede KDV'nin kaldırılması da planlanıyor.

Editör: TE Bilişim