Türk- Alman Kooperatif Birlikleri İşbirliği ( TAKBİ ) Projesi 5. Çalıştayı açılış programı Denizli Hay-Koop Üst Birliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
PAMUKKALEHABER
Çalıştay açılış programına Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Alman Kooperatifler Federasyonu proje sorumlusu Dr. Ulrich Mӓrz, İfakat Gürkan, Prof Dr. Salahattin Kumlu, Uzman Gürkan İltuş, Uzman Bürke Aycan, Türkiye Tarafından Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Atmacaoğlu, Şube Müdürü Erkan Türkeli, Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, Hay-Koop Genel Başkanı Ahmet Ertürk, Ticaret Odası Başkan Vekili Ali Önal, Borsa Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Hay-Koop Bölge Başkanı Mehmet Varol, bölge başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Açılış programında Almanya adına Dr. Ulrich Mӓrz sekiz aylık çalışmanın genel bir özetini çalıştay katılanlarıyla paylaştı. Projenin Denizli’ye yansımasını ise Birlik Başkanı Mehmet Varol açıkladı. 

Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ise konuşmasında “Projeyi yakından takip ediyoruz, üç yıl sürecek olan bu proje sonucunda Denizli Bölge Birliğimizin çok iyi bir yerlere geleceğini biliyor ve görüyoruz” dedi.


Çalıştayın 2. bölümünde ise bir sonraki uygulanacak projeler ve projelerin içeriği tartışıldı. Çalıştay, 20 Şubat 2017’de  Almanya’nın Bonn şehrinden başlanılıp Hannover şehrinde devam edecek. 23 Şubat 2017 ‘de ise Almanya’nın Başkenti Berlin de, proje heyeti ile birlikte Almanya Gıda Tarım Federal Bakanlığı ve Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üst düzey yetkililerinin de katılacağı toplantıda,  proje bütçelerinin yeniden görüşülerek sonuca bağlanacağı belirtilerek  Çalıştay’ın Denizli ayağı tamamlanmış oldu. 

Editör: TE Bilişim