Capital Dergisi tarafından geleneksel hale getirilen Capital-500 Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketi araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırma sonunda 500 dev firmalar arasında Denizli’den 10 firma girmeyi başardı.

Capital Dergisi, ‘Capital500-Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’nın sonuçları açıkladı. Denizli’den 10 firma devler arasında yer buldu. Şirketlerin ciroları baz alınarak yapılan araştırmanın Denizlili firmalar listesinin en üstünde, 5 milyar 471 milyon Liralık cirosuyla Er-Bakır Elektrolitik yer aldı. Capital 500’deki Denizli firmalarının ikinci sırasında Aydem Elektrik Parekende Satış bulunuyor. 1 milyar 932 milyon Lira cirosu olan Abalıoğlu Yem-Soya üçüncü sırada yer bulurken, Kocaer Haddecilik dördüncü oldu. Kardemir Haddecilik beşinci, Seval Kablo altıncı, Sadık Otomotiv Akaryakıt Ev Aletleri yedinci, ADM Elektrik Dağıtım sekizinci, Abalıoğlu Tarımsal dokuzuncu ve Aynes Gıda onuncu sırada yer aldı.

BEREKET ENERJİ 4 ŞİRKETİ İLE LİSTEDİ

Denizli’nin önemli kuruluşlarından biri olan Bereket Enerji Grubu, Capital 500 sıralamasında 4 şirketi ile yer aldı. Denizli’den Aydem Elektrik ve ADM elektrik yer alırken, Merkezi İzmir olan Gediz Elektrik ve GDZ Enerji bu kentin listesinde bulunuyor. İşte Capital 500’deki Denizli firmaları ve finansal yapıları:

Editör: TE Bilişim