Denizli'nin Pamukkale üzerinden uluslar arası alanda tanıtım çalışmaları devam ediyor.
 
Tanıtım çalışmaları kapsamında, Glorius DMC Travel, kamu ve özel sektör temsilcilerinin de içinde bulunduğu 23 kişilik heyetle Çin'e giderek burada dokuz gün süren tanıtım çalışmaları yaparak incelemelerde bulundu.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Glorious DMC Travel Genel Müdürü İsmail Şafak Karakan, Pamukkale gibi uluslar arası alanda çok iyi pazarlanabilecek bir eser ile çok sayıda turistik değere sahip olmasına karşın Denizli'nin pazardan hakettiği payı alamadığına ilişkin sektörün haklı şikayetleri olduğunu belirterek, " Bu sıkıntıları aşmak için bir süreden beri başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarımız kapsamında 22-30 Nisan tarihleri arasında 23 kişilik bir heyetle Çin'e bir gezi düzenledik" dedi.
 
 
Çin Halk Cumhuriyeti’nin çeşitli bölgelerinde o bölgelerin önemli seyahat acentaları ile birebir görüşme olanağı elde ettiklerini belirten Karakan şunları söyledi:
 
Pazardan hakettiğimiz payı almak için
 
"Dünyada seyahat edenlerin sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. Ülkeler de bu pastadan payını alabilmek için çeşitli etkinlikler, tanıtımlar yaparak turizm politikalarını da bu yönde oluşturuyorlar. Buna paralel olarak yatak arz sayısı da hızla artıyor. Bu da turizm sektörünün gelecek vaat eden bir sektör olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin dünya turizmindeki rolünü artırmak için ülkemizin tarihi güzelliklerini, kültürel değerlerini en etkili yöntemle tanıtmak gerekir. Buradan hareketle Glorious  DMC Travel olarak gelişmekte olan Çin Halk Cumhuriyeti pazarındaki tecrübelerinden de yararlanmak amacıyla içinde bakanlık temsilcileri ise sektörün her kesiminden yöneticilerin olduğu 23 kişilik bir grup olarak Çin'e yaptığımız gezide Denizli'yi önemli yönleriyle Çin Halk Cumhuriyeti’nde tanıttık.
 
200 acente ile görüşüldü
 
Bu gezimizde bBaşta Guangzhou şehri olmak üzere, Çin Halk Cumhuriyeti’nin iki büyük metropolü olan Shanghai ve Pekin ve ardından Honkong’da 2-3 günlük konaklamalar yaparak bu bölgelerdeki acenteler ile başta kamudaki üst düzey yöneticiler olmak üzere  her bölgeden turizm sektöründeki partnerleri biraraya getirerek birebir görüşmeler yapmalarını sağladık. 
 
Bu kapsamda Çin Halk Cumhuriyeti’nde her bölgede en az 50 olmak üzere 200’ün üzerinde acente ile görüşme sağlandı. Böylece katılımcılar tanıtımlarını görsel sunumlarla yapma imkanı buldu. Karşılıklı olarak talepler, beklentiler diye getirildi, görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Geziye kimler katıldı
 
Başarılı geçen bu geziye; Colossae Thermal ve Ramada Ankara Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Karamanlıoğlu, Colossae Thermal Hotel Genel Müdürü Şeref Karakan, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Varol Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Musa Varol, Dursun Göçenoğlu ile seyahat acenteleri ve otel yöneticilerinden oluşan 23 kişi katıldı.
Editör: TE Bilişim