Önceki yıllarda Denizli kent merkezi içerisinde Üçgen mevkiinde faaliyet gösteren, altyapısı yetersiz, çevre kirliliği oluşturan deri fabrika ve atölyelerinin şehir merkezi dışına taşınarak ihtisas organize sanayi bölgesi kapsamında faaliyet göstermeleri amacıyla geçtiğimiz yıl içerisinde Honaz İlçesi Kaklık Mahallesi sınırları içerisinde yapımı tamamlanarak faaliyete geçen ve Türkiye'nin en modern OSB tesislerinden olan Denizli Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2014 yılı 4.Dönem Müteşebbis Heyet Toplantısı Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran, YİKOB, DSO, DTO temsilcileri ve Deri İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti Üyeleri katıldı.

 

Toplantıda Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran tarafından katılımcılara yönelik bilgi aktarımı gerçekleştirildi. Bilgilendirmeye mütekabien toplantı; 2014 yılı 3. Donem denetçi raporunun okunması ve oylanması ile devam etti. Denetçi raporunun kabulünün ardından 6360 sayılı Yasa kapsamında Denizli’nin Büyükşehir statüsü kazanmasından sonra İl Özel İdarelerinin fesh edilerek Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) dönüştürülmesi nedeniyle Deri İhtisas OSB Kuruluş Protokolü yenilerek kabul edildi.

 

Deri İhtisas OSB yönetimi tarafından yürütülen işler ve eksikliklerin görüşüldüğü toplantıda son olarak, problemlerin çözüme kavuşturulması amacıyla yol haritasının belirlenmesi ve deri sanayicilerin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin değerlendirilmesiyle son buldu. 

 

Editör: TE Bilişim