Denizli Sanayi Odası(DSO), Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneğinin (DESİAD) işbirliğiyle hazırlanan iki proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edildi. Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Firma Bazlı Etkinlik Analizleri ve Etkinliği Belirleyen Faktörler” projesi çerçevesinde, Denizli’deki firmaların etkinlikleri masaya yatırılacak.

PAMUKKALEHABER

GEKA desteğini almayan hak kazanan “Firma Bazlı Etkinlik Analizleri ve Etkinliği Belirleyen Faktörler” projeler için DSO’da imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve DSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, DESİAD Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şule Yılmaz ve GEKA Genel Sekreteri Vekili Özgür Akdoğan katıldı. 

DSO’nun başvuru sahibi, DESİAD’ın proje ortağı olduğu “Firma Bazlı Etkinlik Analizleri ve Etkinliği Belirleyen Faktörler” projesi ile Denizli’deki firmaların etkinlikleri masaya yatırılacak. Projenin amacı, firmaların kaynak kullanım etkinliğini belirleyen etkinlik analizlerinin gerçekleştirilmesi temeline dayanıyor. Etkinliklerin belirlenmesi neticesinde doğru kaynak kullanılmasına ilişkin yapılacak analizlerle, Denizli ekonomisinde üretim ve yatırımların arttırılması konusunda rehber bir kaynak yaratılması hedefleniyor.

Denizli ekonomisinin koşullarına uygun, Denizli deki mevcut sektörlerin ortalama niteliğinden yüksek, ihracatı arttırma ve yatırım yapma potansiyeli olan yeni ve stratejik sektörleri belirlemek amacıyla hayata geçirilecek olan proje hakkında DSO Başkanı Müjdat Keçeci bilgi verdi.

Her iki projenin de Denizli için çok faydalı olacağına inandığını belirten DSO Başkanı Keçeci, “DESİAD ile ortaklaşa geliştirdiğimiz bu iki proje esasen birbirini tamamlayan ve birbirini destekleyen projeler. Bu projeler ile bir yandan firmalarımızın etkinliğini ve bu etkinliğe etki eden faktörleri analiz ederken, diğer yandan sektörleri masaya yatırarak, ihracat, üretim, yatırım hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak yeni ve stratejik sektörleri belirlemeye çalışacağız. Her iki projemizde de işin ehli, deneyimli akademisyen kadrolardan destek alıp bilimsel yöntemlerle hedeflediğimiz analizleri gerçekleştireceğiz. İki projenin de hem ilimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim