AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, sektörel büyümenin ve ticari değerin daha da güçlenmesi için önemli düzenlemelerin hayata geçirilmekte olduğunu söyledi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sektörleri rahatlatıcı tüm adımları kararlılıkla attıklarını ve özellikle ticaretin önünde engel teşkil eden konulara acil çözümler ürettiklerini söyledi.Tin; “Esnafımızın uzun zamandan beri yaşadığı taşınmazların teminat sorunu ile ilgili köklü bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

ESNAFIMIZIN FİNANSA ERİŞİMİ KOLAYLAŞIYOR

Milletvekili Şahin Tin; “Esnafımızın uzun zamandan beri teminatlarla ilgili ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına müşahede ettik. Bu anlamda hükümetimiz köklü bir düzenlemeyi hazırlayarak TBMM’ye sundu. Buna göre artık esnafımızın teminat konusunda yaşadığı sıkıntı köklü bir düzenlemeyle aşılmış olacak. TBMM'ye gönderilen Taşınır Mallar Rehin Kanunu Tasarısı ile taşınır mallar da artık teminat olarak gösterilebilecek. Esnafımız, illa teminat vermek için arsa, bina sahibi olmak zorunda olmayacak.Aynı zamanda elindeki menkul kıymetlerin her birini teminat olarak gösterebilecek ve böylece teminat sorununu büyük ölçüde aşmış olacak. AK Parti iktidarı olarak esnafımızın finansa erişimi konusunda önemli bir düzenlemeyi de hayata geçirmiş olacağız. Bugüne kadar yapılan düzenlemelerde olduğu gibi bundan sonraki hayata geçireceğimiz düzenlemelerle de esnafımızın rekabet gücünü artırmaya devam edeceğiz” dedi.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Darbe kalkışmasıyla Türkiye’nin önünün kesilmek, yılların kazanımlarının heba edilmek istendiğini belirten Şahin Tin, “Türkiye bulunduğu konum itibariyle zor bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz’un karanlık gecesinde yaşadığımız o acı travmayı milletimizin vatan aşkı, cesur ve kararlı duruşu sayesinde aşarak, milletimiz demokrasiye ve milli iradeye olan bağlılığını açıkça ortaya koymuştur. Milletimiz geçmiş milli mücadele dönemlerinde olduğu gibi yine bir destan daha yazarak tarihe yeni ve güçlü bir not düşmüştür. Şehitlerimizin kanıyla sulanan bu aziz vatan toprağımızda, bayrağımıza, ezanımıza, devletimize ve milletimize hainlik yapan kalleş ruhlu ihanet şebekelerini inancı ve cesur duruşuyla tarihin karanlık sayfasına bir daha çıkmamak üzere betonla gömmüştür. Türkiye olarak artık yepyeni ve aydınlık bir yol çizerek güçlü başarılara koşma arzumuzu sürdüreceğiz. Her alanda büyümeye ve uluslararası alanda söz sahibi olmaya devam edeceğiz. Bunu engelleme gayesiyle FETÖ ve PKK terör örgütü başta olmak üzere hangi terör odağı olursa olsun, her kim yolumuza çıkarsa çıksın ezip geçmekten de geri durmayacağız. Güçlü Türkiye yolculuğumuzun hızını kimsenin kesmesine veya ülkemizin yükselişinin önüne set çekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim