İşini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemeleri halinde 100 bin lira da faizsiz kredi verileceğini bildirdi.

64. Eylem Planı’nda yer alan genç girişimcilere 50 bin lira hibe kredi verilmesine yönelik olarak çalışmalar tamamlandı. Hibeden yararlanmak isteyenler KOSGEB’den girişimci eğitim sertifikası alması gerekiyor.

 Denizli Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Müsiad Denizli Şubesi , Tümsiad, Enerji verimliği Derneği, Anadolu Aslanları  İşadamları Derneği Denizli Şubesi  yeni iş fikirleri bulunanlara, iş geliştirmek isteyenlere, kendi işini kurmak isteyenlere yönelik protokol imzalandı.

İŞKUR’un düzenlediği, KOSGEB’in desteklediği, “Girişimcilik Eğitim Programları Tip İş Birliği” Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yapılan protokol törenine; Törene Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, KOSGEB Denizli İl Müdürü Oğuz Kılınç, MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı İsmail Biltekin, Anadolu Arslanları İşadamları Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hakkı Pekdemir, TÜMSİAD Denizli Şubesi Başkanı Süleyman Gedik, Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Akgün katıldı.

İlk olarak girişimcilik kursuna başvuruda bulunanlara kurum hakkında bilgilendirmede bulunan İş Kur Müdürü Ferudun Giresun, "2016 yılının ilk 6 ayı içersinde girişimcilik programlarının başlangıcıdır. Bu programlar sayesinde evlerine iş, aş götüren derneklerimizin sayesinde birçok ailemizin yeni iş sahası oluşturma konusunda temel seviye girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitim ayağını İŞKUR olarak biz karşılıyoruz. Yaklaşık 70 saatlik bir eğitim verilecek. Bizden alınan belge sayesinde İŞKURla KOSGEB Müdürlüğüyle birlikte imzaladığı belgeyle birlikte İş kuracakların KOSGEB'in desteklediği projeler arasında ise KOSGEB'e başvurarak işlerini yapabilirler" dedi.

Derneklere bu konuda protokol imzaladıkları için teşekkürlerini ileterek sözlerini bitiren Ferudun Giresun Sözü,  KOSGEB Denizli İl Müdürü Oğuz Kılınç'a bıraktı. Kılınç ise, "Girişimciliği artık ben bir kariyer olarak bakıyorum. İnsanların hayatlarında çizecekleri yol anlamında girişimcilik önemli. Protolü imzalayan derneklere teşekkür ediyorum. Girişimcilerin aldıkları eğitimler sonunda  kendi işlerini kurabilecekler.  İki aşamalı bir program ilk aşaması eğitimdir. Patron nasıl olunur, işletme nasıl işletilir. konusunda eğitim alıyorlar. Diğer ayağı ise Finansmandır. İlk kurulan işletmelerin ilk yıllarda zorluk çekiyor bu zorluğu çekmemesi için KOSGEB olarak 50 milyar hibe veriyoruz. 100 milyar lira ise kredi şeklinde destek sağlıyoruz. Girişimcilerimize uyarıda bulunmak istiyorum KOSGEB tamamen ücretsizdir. Tek muhatapları KOSGEB'dir.

 

Editör: TE Bilişim