15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle başladı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın ev sahipliğindeki törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

 

Törende eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye İhrcatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD eski Genel Başkanları Erol Yarar, Ali Bayramoğlu ve Ömer Bolat, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali El Madani, sektör temsilcileri ve çok sayıda iş adamı hazır bulundu. Açılış töreninin ardından bakanlar ve katılımcılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde standları gezdi.

12 KİŞİYLE KURULDU, 7 BİN ÜYEYE ULAŞTI

MÜSİAD’ın 24 yıl önce 12 gönüllü işadamı tarafından kurulduğunu belirten MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, günümüzde Türkiye’de 85 noktada temsilciliğin yanı sıra 63 ülkede 129 irtibat noktası ile küresel bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmet verdiklerini söyledi. Bu fuarda “Dünya değiştirilebilir” sloganıyla yol aldıklarına dikkat çeken Olpak, “Modern dünyanın açmazlarını bu salonun içindekiler kıracaktır” dedi.

ZEYBEKCİ’DEN ÖVGÜ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise fuara gelmekten son derece mutlu olduğunu söyleyerek, “Geçmişte Türk firmaları dünyada önemli fuarlara katılır ve Türkiye’de böyle fuarlar düzenlenmesi ile ilgili boşluğu dile getirirlerdi. Hamdolsun bugün Türkiye’de dünyanın en önemli fuarlarından birisi yapılır hale geldi. MÜSİAD’ın bu organizasyonu bu anlamda çok önemli” dedi.

BİNLERCE İŞADAMI AĞIRLANACAK

Fuar, 102 ülkeden 7 bin iş adamını, 250 bin yerli ziyaretçiyi ve bin stant katılımcı firmasını 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirmeyi hedefliyor. Fuar içerisinde yer alan MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı (High Tech Port by MÜSİAD), Türkiye'nin teknolojik ürünlerini dünya pazarları için görücüye çıkararak, teknoloji devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları buluşturmayı amaçlıyor.

 

DENİZLİ’DEN 35 ÜYE KATILDI

Fuarda Başaranlar Mermer, Fatih Profil, Aysan Raf, ETM Mühendislik ve Çarkıt Kablo stand açarken, 35 firma temsilcisi ile ziyaret düzenlendi. MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, “1990 yılında, 12 üye ile başlayan bu yolculukta bugün binlerce işadamına ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Fuarda 5 Denizli firmasının standı bulunuyor. Ayrıca 35 üyemiz ile ziyaretçi olarak katıldık. Böyle bir Sivil toplum kuruluşunun üyesi olmaktan mutluluk duyuyor, Tüm Denizlili işadamlarımızı davet ediyorum.

 

DGİK 185 KİŞİ İLE YAPILDI

Fuar açılışından bir gün önce MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya davet edilen 225 başkan ya da temsilerden 185 kişi katıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD ailesinin kurulmasında temellerini atan ilk başkanından en yeni üyesine kadar bu organizasyona gönül ve destek olan herkese teşekkür etti. Olpak, çalışmalarını başarıyla sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi. MÜSİAD DGİK Toplantısına Denizli Şube Başkanı Necip Filiz iştirak etti.

 

30 KASIM’A KADAR AÇIK OLACAK

İslam dünyası liderlerinin katılımıyla düzenlenen ve bu yıl "Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler" temasıyla toplanan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'yle eş zamanlı düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 30 Kasım'a kadar açık olacak.

Editör: TE Bilişim