Kısa adı Kütaş Kekik Kulübü tarafından düzenlenen panelde, kekik üretimi, hasadı ve pazarlaması konularında üreticiler bilgilendirildi.

Ülkemizin önemli ihraç ürünlerinden olan kekik üretimi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri, Kütaş kekik Kulübü tarafından düzenlenen panelde ele alındı.Karahayıt Richmond Pamukkale Thermal Otel'de yapılan panele, Denizli'den 250 kekik üreticisine, üretim, hasat ve pazarlamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri anlatıldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, panelin açılış konuşmasında, dünyadaki kekik üretiminin yüzde 75'nin Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirterek;'' Dünyadaki kekik üretiminin yüzde 75'ini, ülkemizdeki kekik üretiminin yüzde 85'i Denizli'de üretilmektedir. İlimizde üretilen kekik miktarının yüzde 70'i ise, Buldan'da üretilmektedir'' dedi.

Buldan sınırları içinde ekilen kekik türlerinin yanı sıra, çok sayıda da endemik türlerinde bulunduğunu dile getiren Başkan Gülbay, kekik üretiminin geliştirilmesi ,ekilen alanların ve kalitenin artırılması için yatırımcıları Buldan' a beklediklerini söyledi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, konuşmasında, Buldan'ın Sarımahmutlu köyünd en olan Merkez Efendi'nin, Manisa Mesir Macunu'nun aromatik bitkilerini Buldan ve yöresinden topladığını anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan 5. Kekik Paneli'n de, panelistler ve konu başlıkları ise şöyle; Dr. Yayfun Akın (Ziraat Yüksek Mühendisi ) '' 2015 Sezonunun Ticari Acıdan değerlendirilmesi.'',

Cüneyt Yumrukaya ( Kalite Yöneticisi), '' Kekik Ticaretinde Kalite Kriterleri.'',

Yr.Doç.Dr. Hüseyin Akdemir ( Ziraat Yüksek Mühendisi ) , '' 2015 Kekik Sezonunun Zirai Açıdan değerlendirilmesi'' konularında üreticileri aydınlattılar.

 

Editör: TE Bilişim