İş dünyasının sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla Denizli’ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) uzmanları Organize Sanayi Bölgesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler esnasında Moda ve tasarımda kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda yeni çalışmaların olduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, kendisini yetiştirmek isteyenleri Bakanlık aracılığıyla Avrupa’nın Moda merkezlerinde eğitim alabileceklerini açıkladı.

PAMUKKALEHABER

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi kapsamında ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve beraberindeki İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim, Uluslararası İşgücü Genel Müdür Vekili Saadettin Akyıl, Sosyal Güvenlik Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İç Denetçisi Özkan Öztürk, Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Toplantıda Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar “ İş dünyasının sorunlarını takip ediyoruz ve bu konuda sanayicilerimizin önünü açmak için kanuni değişiklikler yapacağız. Bizim için çok değerli olan sanayicilerimizin görüşlerine göre çalışmalarımıza yön vereceğiz. İŞKUR kapsamında İşletmelerin kalifiye eleman yetiştirme ve bulma konusunda her türlü desteği verip Denizli İli özelinde Denizli OSB'nin bir pilot bölge yapılarak çalışmalarını hızlandırılacağız” dedi.



Tekstilcilerin kalifiye eleman sorununun giderilmesi için Bakanlık olarak yeni çalışma içerisinde olduklarını da belirten Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar,  ayrıca “Moda ve tasarım konusunda kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda yeni çalışmalar yapacağız. Gerekirse bu konuda kendisini yetiştirmek isteyenleri Bakanlık aracılığıyla Avrupa’nın Moda Merkezlerine göndererek yetişmelerini sağlayıp katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim