Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Acıpayam İlçesi'nde AK Parti 5'inci Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Bakan Nihat Zeybekci, AK Parti Hükümeti'nin birçok konuda destan yazdığını, bütün tuzaklara rağmen iyi bir yere geldiklerini belirterek, "Bu kurulan tuzakların başlarında parçalanması için, demokrasinin muasır medeniyet seviyelerinin üzerine çıkması için, ekonominin daha ileri gitmesi için, 2023 hedeflerine ulaşmak için 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirecek çoğunluğun illaki yakalanması gerekiyor. Bunun için de çok çalışacağız. AK Parti olarak bu seçimlerde destan yazacağız. Ama bize anayasayı değiştirecek çoğunluk lazım" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI BİNASINA İHTİYAÇ VARDI"

Kongre sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmaları çok boş bulduğunu belirtip, "Dünya çok başka noktalara geldi. Türkiye'de dünyadan başka bir yere geldi. 1980 yılında dış ticaret hacmimiz 5 milyar dolar bile değilken, şimdi 480 milyar dolara geldi. Büyük bir ekonomimiz var. Türkiye artık kendini temsil anlamında bir Cumhurbaşkanlığı binasına ihtiyacı vardı. Bu konuda işi başka yere çekmek güzel değil. Türkiye'ye yakıştığını düşünüyorum. Bugün orada Cumhurbaşkanımız oturuyor. 10 yıl sonra ise başka bir kişi oturacak. Orada dünya devlet başkanları ağırlanacak. Bu tartışmalar eskiden kalan kısır siyaset alışkanlığıdır. Yaşananları, işi kirletmeye çalışanların boş gayretleri olarak görüyorum" diye konuştu.

Başkan Zeybekci, konuşmasının ardından Uğur Oto Cam Fabrikası'nı ziyaret etmek için Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ne geçti.

Acıpayam AK Parti İlçe Teşkilatı'nın tek listeyle gidilen kongresinde mevcut başkan İdris Oktay, sandık başına giden 400 delegenin tamamını alarak tekrar başkan seçildi.

DHA

Editör: TE Bilişim