Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılından bu yana meyve, sebze ve bağcılık konularında daha bilinçli üretim yapmak için hayata geçirilen Çiftçi Tarla Okulu Projesi kapsamında Honaz İlçesi'nin Kızılyer Mahallesi'nde düzenlenen eğitimi tamamlayan 22 üreticiye törenle sertifikaları verildi. Sertifikaları teslim eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu; projenin Kocadere, Doğanköy, Bölmekaya, Kızılyer ve Darıveren mahallesinde hayata geçirildiğini söyledi. İl Müdürü Kutlu; nar, bağ ve açıkta domates yetiştiriciliği konusunda 100 üreticiye eğitim verildiğini söyledi. 

UYGULAMALI ANLATIM

Eğitime katılan üreticilerin aynı yöreden ve aynı ürünü yetiştiren çiftçi grupları dikkate alınarak seçildiğini söyleyen Kutlu, "Üreticilere, çiftçi tarla okulu projesinin ne olduğu, projenin amacı, hedefleri ve eğitim sürecinde izlenecek yol ve yöntemler hakkında bilgiler verilmiştir. Eğitimlerde bitkinin fenolojik dönemlerine göre, budamadan başlayarak toprak analizi, gübreleme, sulama, hastalık ve zararlıların biyolojik dönemleri bahçelere asılan tuzaklarda yakalanan zararlı erginler, yumurta ve larvalar bahçelerde üreticilere teorik ve uygulamalı olarak anlatılmıştır" dedi. 

İHRACATÇILARA İSİMLERİ VERİLDİ

Eğitime katılan üreticilerin ürünleri daha iyi fiyata satabilmeleri adına ihracatçı firmalar ile görüşüldüğünü söyleyen İl Müdürü Kutlu, çiftçi listelerinin ihracatçı firmalara verilerek ürünlerini pazarlamalarına katkıda bulunulduğunu da söyledi.

DHA

Editör: TE Bilişim