Denizli Haber - EGS Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Müdür Yardımcısı Mustafa Özevcimen, Şube Müdürü Yasin Temel, Yavuz Çağlar ve Avni Canpolat, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasında “6 Eylül’de yüz yüze başladığımız 2021-2022 eğitim öğretim yılına Denizli olarak salgın sürecinde beceri durumları, sosyal, öğrenme ve duygusal kayıpların ne durumda olduğu analizi ile başladık. Bugün itibari ile baktığımızda hem nicelik olarak (YKS Türkiye 4. sü olmamız) hem de nitelik (Teknofest, TÜBİTAK, Erasmus, eTwinning,  GEKA proje sayılarında önemli artışlar) olarak da büyük gelişmeler kaydettik. Eğitim camiası olarak birbirimize kenetlenerek çalıştık. Geldiğimiz sonuçta Denizli’nin başarısının tesadüfi olmadığını da görmüş olduk. Mesleki eğitim spesifik bir alan. Orada da nitelik ve nicelik anlamda büyük adımlar atarak çok yol kat ettik.  Özel eğitim adıyla müsemma özel bir alan. Çevre illerden öğrenciler alıyoruz. Velilerimiz Denizli’nin ayrıcalıklı eğitiminden yararlanmak için Denizli’ye yerleşiyorlar. Sene başında ilçe milli eğitim müdürleri toplantımızda tek parametre olarak akademik başarıyı ele almayarak,  çocuklarımıza bütüncül bakacağımızı belirttik.  Akademik, sosyal, kültürel, sportif, teknolojik, bilimsel ve milli manevi değerlerinin hepsini birbiri ile örüntüleyerek sonuçları bu şekilde değerlendirdik. İlçeler ve okul bazında yaptığımız çalışmaları kayıt altına alarak daha iyisi için analizler yaptık. 16 bine yakın öğretmenimiz yıl boyu üstün bir çalışma ve gayret göstererek hem yüz yüze eğitimin devam etmesine büyük katkıda bulundular hem de geleceğimiz çocuklarımızın en iyi eğitim almalarını sağladılar.

Bugün eTwinning ulusal ve Avrupa etiketi vermek için bir araya geldik. eTwinning faaliyetlerinde disiplinlerarası bir etkileşim var. Burada hem bilişim teknolojileri alanında hem dil becerileri alanında hem de dijital platformda da olsa kültürler arası bir entegrasyon var. Siz bunu yaptığınız zaman okulunuzdaki öğrencinin vizyonunu ve bakış açısını genişletmiş oluyorsunuz ve 21. yy becerileri ile geleceğe hazırlıyorsunuz. e-Twininnig noktasında da temel teşkil eden Web 2.0 araçları ile çocuklarımızı dünya ile yarışır hale getiriyorsunuz. eTwinning akabinde de Erasmus projelerine temel teşkil ediyor. Birinde dijital yapılan hareketlilik diğerinde fiziki olarak gerçekleştiriliyor. Bugün 437 e-Twininng sertifikası vereceğiz. Geçen yıl bu etkinliklerimizde sınıflara sığmayacağız ve kongre merkezlerinde yapacağız demiştik. Bu sözümüzü siz öğretmenlerimizin değerli çalışmaları ile kat kat artırarak gerçekleştirdik. Değerli çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

eTwinning Denizli Faaliyetleri:

2022 Haziran ayı itibariyle eTwinning portalına Denizli ilinden 4272 öğretmen 2822 proje ile kayıtlı durumdadır.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında, öğretmen ve idareciye, çevrimiçi ve yüz yüze bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.

eTwinning Kalite Etiketleri ve Levhaları:

2021 yılı Kalite Etiketi başvuruları sonucu; Denizli’den öğretmenlerimiz 437 kalite etiketi almaya hak kazanmışlardır. Ulusal ve Avrupa kalite etiketleri eTwinning projeleri yürüten ve yapılan değerlendirme sonucu başarılı olup, bu etiketi almaya hak kazanan öğretmenlere verilmektedir:

Ulusal Kalite Etiketi Sayısı: 269                    (2020 yılında 170 Ulusal Kalite Etiketi)

Avrupa Kalite Etiketi Sayısı: 168                  (2020 yılında 78 Avrupa Kalite Etiketi)

Toplam Kalite Etiketi Sayısı: 437                  (2020 yılında Toplam 248 Kalite Etiketi)

Kalite Etiketi Alan Öğretmen Sayısı: 298   (2020 yılında 160 Öğretmen)

Denizli’den 162 okulumuz kalite etiketi levhası ile ödüllendirilmişlerdir. Ulusal ve Avrupa kalite levhaları projelerin yürütüldüğü ve kalite etiketi değerlendirmesi sonucu başarılı olan öğretmenlerin okullarına verilmektedir:

Ulusal Kalite Etiketi Levhası Sayısı: 71        (2020 yılında 28 Ulusal Kalite Levhası)

Avrupa Kalite Etiketi Levhası Sayısı: 91     (2020 yılında 39 Avrupa Kalite Levhası)

Toplam Kalite Etiketi Levha Sayısı: 162     (2020 yılında Toplam 67 Levha)

2022 yılı eTwinning Kalite Etiketi başvuru süreci 10 Mayıs 2022 tarihinde sona erdi. Başvuruların değerlendirme süreci halen devam etmektedir

Editör: TE Bilişim