Dünyanın en gelişmiş laboratuarlarında tekstil ürünlerinin analizlerinin yapılarak, tekstil ürünlerini üreten ALTINBAŞAK tekstil, İstanbul'daki fuarda farkını ortaya koydu.

Tekstil denilince akla ilk gelen firmalardan  biri olan Altınbaşak Tekstil, yeni ürünleriyle HOME Tekstil fuarında en çok dikkat çeken firmalardan bir tanesi oldu.

Üretim ve boya sürecinde kanserojen, toksik etki ve alerjik maddelerden arındırıldığının garantisini veren Altınbaşak tekstil,  Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çalışkan fuara sağlıklı ve yenilikçi ürünlerden oluşan bir koleksiyonla katıldıklarını söyledi. Fuar süresince, ihracat yaptıkları 30 ülkeye ilave olarak yeni ihracat bağlantısı da gerçekleştirdiklerini açkılayan Çalışkan özellikle Türkiye’de geniş bayi ağı ile iç piyasada da önemli adımlar attıklarını dile getirdi.  Tüketicinin nabzını çok iyi tuttuklarını, Ar-Ge ile yeni ürünler geliştirdiklerine vurgu yaptı.



"ÇOK AMAÇLI NEVRESİMLER YAPIYORUZ"

Ar-Ge ve ürün çalışmaları hakkında bilgi veren Çalışkan , "Antibakteriyel ve çok amaçlı nevresimler yapıyoruz. Polyester, saten, şanzelize grubu dediğimiz eski kumaşların tekrar günümüzde canlandırılmasıyla ilgili tasarımlar yaptık. Ayrıca, kültürel mirasımızı korumak ve günümüze taşıyarak muhafaza etmek amacıyla, yeni ürettiğimiz yorganları da üstü saten sırma işlemeli olarak ürettik. Yatak örtülerimize de Osmanlı motiflerini taşıdık. "dedi.

 

EV TEKSTİLİNDE "BAMBU AĞACI" KULLANILIYOR

Çalışkan  bambu ağacının doğallığı nedeni ile birkaç yıldan bu yana ev tekstilinde nevresim, havlu ve bornoz yapımında bir trend olarak kullanılmaya başlandığını, Altınbaşak olarak, bambu nevresim, havlu ve bornozlar üretimi yaptıklarını ifade etti.  Çalışkan hafif olan ve yıkandıkça tene daha yumuşak bir dokunuş hissi veren bambunun her mevsim talep edildiğini sözlerine ekledi.

Altınbaşak Tekstil, Eko-Teks 100 standardına göre üretim yapar.. 

Eko-Teks 100 standardı dünyanın en gelişmiş laboratuarlarında tekstil ürünlerinin analizlerinin yapılarak, tekstil ürünlerinin üretim ve boya sürecinde kanserojen, toksik etki ve alerjik maddelerden arındırıldığının garantisini verir. 

Bu nokta da firmamız; nevresim takımları, havlu, bornoz, yastık, yorgan , masa örtüsü, uyku seti, bebek ürünleri gibi tüm ürünleri Ekoteks 100 Class 1 Bebek ürünleri standartına göre üretmektedir.

 

Editör: TE Bilişim