Denizli’de faaliyet gösteren Egem Tekstil, organik iplikten ürettiği havlu, bornoz çocuk grubu ürünleriyle 2015 Hometeks Fuarı'nda dikkat çekti.

Denizlili Egem Tekstil’in organik ürünlerine yurtdışından talep yağıyor. Fuarda birçok firma birbiriyle kalite yönünden yarıştı. EGEM Tekstil ürünlerinde kalitenin yanında organik olmasıyla öne çıktığı için birçok firmayı geride bıraktı. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uzunoğlu, organik tekstil maddelerinin kimyasal ilaç ve gübrelerden arındırılmış olduğunu belirterek, “Daha çok üretim değil, daha kaliteli ve sağlıklı üretim” anlayışıyla dünyada hızla yayılan organik tarımın insanların sağlıklı ürünlere yönlendirdiğini dile getirdi, Türkiye’de bu ürünlerin başında Ege pamuğunun geldiğini belirtti.

Uzun yıllardan beri tekstil ürünleri ürettikleri, 2003 yılında ise organik ürüne yönelmeye karar verdiğini anlatan Uzunoğlu, “organik tekstil” ifadesini ilk duyduğunda heyecanlandığını, Ar-Ge çalışması yaptırdıktan sonra ilk etapta Portekiz’den organik iplik ithal ettiklerini, ardından Ege pamuğuna yöneldiklerini bildirdi.

 

 

Editör: TE Bilişim