Denizli'de yüksek teknoloji kullanarak kumaş üreten Tosunoğlu Tekstil, yeni ürünleriyle EVTEKS 2016  fuarına damga vurdu.

Her sene yeni buluşlarıyla fuara katılan Tosunoğlu Tekstil bu sene de yine farkını koydu. Firmanın yönetim kurulu başkan yardımcısı Murat Tosunoğlu, 30 yıl önce havlu ve bornoz üretimi ile başladıkları tekstilde 1994 yılında iplik imalatına geçiş yaptıklarını, bu alanda da farklılaşmak için ABD üretilen ve "şönil" adı verilen arkası kaplamalı kumaşların üretimine geçtiklerini anlattı.

Bu ürünle iç piyasanın en büyük tedarikçisi olduklarını, ABD'den yapılan ithalatın da önüne geçtiklerini dile getiren Tosunoğlu, Osmanlı figürleri, Osmanlı renkleri ve o döneme ait esintilerin bulunduğu kumaşlar ürettiğini söyledi. Ürünlerinin birçok dizide kullanıldığını değinen Tosunoğlu,  Son dönemde teknik tekstillere de adım attıklarını, fonksiyonel kumaşlar üretmeye çalıştıklarını dile getiren Tosunoğlu, Ar-Ge çalışması sonucu ferahlık duygusu veren ve cildi yenileme özelliği bulunan aloe veralı ve ortama güzel koku yayan parfümlü döşemelik kumaşlar ürettiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim