Denizli Haber - Denizli’de emekliler yeni yıla boş cüzdanla girdi. Emekli Sen üyeleri boş cüzdanlarını göstererek isyan etti, TÜİK verilerine göre yapılacak maaş zammının kendilerini ölüm sınırına iteceğini savundu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı gerçekleştiren emekliler taleplerini sıraladı. Sendika yöneticisi Ferhat Kundakçı en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini belirtti.

‘AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAM SAVAŞI VERİYORUZ’

Kundakçı emeklilerin açlık sınırı altında yaşam savaşı verdiğini belirterek, “Emeklilik sisteminin en büyük sorunu olan intibak sorunu çözülmelidir. Tüm emekliler asgari yaşam standardına kavuşturulmalıdır. Bayram ikramiyeleri güncellenmelidir. Asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda iki kez emekli ikramiyesi adıyla verilmelidir. Emekli maaşları en az asgari ücret zammı oranında artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-01-04 at 13.37.15

‘İKİNCİ EL GİYSİ ALIYORUZ’

SÖZCÜ’ye konuşan Kundakçı emeklilerin güçlükle hayatta kaldıklarını belirterek; “Artık her hafta pazar alış verişi yapamaz duruma geldik. 15 günde bir pazara gidebiliyoruz. Eve sebze meyve girmiyor. Misafir kabul edemiyoruz. İkinci el giysi, ayakkabı alıyoruz. Yenisini almaya gücümüz yetmiyor. Doğalgazı çalıştırmıyoruz. Her şeyden kısıyoruz. Bulabilirsek gücümüzü aşmamak kaydıyla yevmiye ile işe giriyoruz” diye konuştu.

‘MAAŞI YÜZDE 70’İ KARIN DOYURMAYA GİDİYOR’

Emekli Fatih Konyalıoğlu ise SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada; “En büyük giderimizi gıda oluşturuyor. Maaşımızın yüzde 60’ini gıdaya harcıyoruz. Elektrik ve doğalgaz da bizi çok zorluyor. İlaçlara ödenen katkı payı artık çok geliyor. Zaten aradığımız ilaçları da bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün