Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan Yaz Spor Okulları arasında yer alan basketbol branşında 500 sporcu 4 farklı kategoride eğitim görüyor. Eğitimin tamamlanmasının ardından yetenekli olan sporcular kulüp bünyesine alınacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ücretsiz Yaz Spor Okulları 25 farklı branşta eğitimlerini sürdürüyor. Toplam 25 farklı branşta geçtiğimiz haziran ayında açılan Yaz Spor Okullarında binlerce minik, genç ve yetişkin ücretsiz eğitim alıyor. Yaz Spor Okulları kapsamında açılan branşlar arasında yoğun ilgi gören basketbol kursu eğitimleri Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkez  Spor  Salonu'nda yapılıyor. Minikler, küçükler, gençler ve büyükler olmak üzere 4 farklı kategoride açılan kurslar pazartesi günü dışındaki tüm günlerde hizmet veriyor. 1998 - 2008 yılları arası doğumluların katıldığı  basketbol kursunda 500 sporcu eğitim görürken, çalışmaların eylül ayında sona ereceği belirtildi. Eğitimin tamamlanmasının ardından ise basketbolda yetenekli oldukları tespit edilen sporcuların kulüp bünyesine alınacağı kaydedildi.

 

Her yaştan herkes spor  yapıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, amaçlarının her yaştan herkese spor yaptırmak olduğunu belirterek, "Herkesin sporla tanışıp sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Her yıl olduğu gibi yine onbinlere spor yaptırmak için gayret gösteriyoruz. Çünkü sağlıklı nesiller için spor yapmak şart" dedi. Denizlililerin spor yapmaları için her türlü olanağı seferber etmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, tercih ettiği spor dalında yetenekli olanların, bu yeteneğini daha ileri seviyeye taşıması için de destek verdiklerini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim