Merhaba,, iyi günler, iyi yıllar. Her şey gönlünüzce olsun. Pamukkalehaber Ailesi’ne hoş geldim. Güzellikler getirmeyi dilerim.

Yazının başında gördüğünüz gibi Cemal ATAMAN  ben. Öğretmenim. Aslında uzun yıllar olduemekliye ayrılalı. Ama öğretmenlik bitmiyor işte. Bundan böyle beni bu sayfalarda göreceksiniz. Dilerim bıktırmam sizi.  Bu ilk görünüşüm değil aslında.  Gazetelerde ve dergilerde yazdım.  Bir televizyonda programım devam ediyor.. Asıl önemlisi yazmak benim hastalığım.

Politikadan anlamam, sporu hiç bilmem. Çokbilmişler kategorisine hiç giremedim. Girmek mi istemedim? Böyle başım hoş. Ahkam kesmek, üstat görünmek bana göre değil. Nabza göre şerbet vermeyi de bilmem, istemem. Nasılsa o boşluğu dolduranlar var. Bilimsel makaleler de yazamam.Ama hayatı paylaşabilirim sizinle. Akıldan, bilimden, sanattan, eğitimden, kitaplardan sözedebilirim. Falla astrolojiyle işim olmaz. Astronomiye açıktır kapılarım.

“Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde bilimin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.” ATATÜRK’ün akıl ve bilimle ilgili bu düşünceleri ve devrimleri vazgeçilmezimdir.  Bilime, sanatave eğitime önem vermeyen milletler geri kalmayı peşinen kabul etmiş sayılırlar. Bilime ve akla dayanmayan düşünceler ve eserler yıkılmaya mahkumdurlar.

Eğitimdeki güzellikleri ve çirkinlikleri paylaşacağız elbette sizlerle. Güzelliklerin altını çirkinliklerin üstünü çizeceğiz. Eğitimciler de birer heykeltıraştır aslında. Onlar insanı yontarlar. Yontucusuna göre şekillenir insanlar. Kimi hilkat garibesi gibi olur kimi güzellik ve aydınlık saçar çevresine. Bizim tavrımız güzellikten ve aydınlıktan yanadır. Bir kibrit çakımı kadar bile ışık verebilmek mutlu eder bizi.

Sanata sanatçıya değer verip farkındalık yaratmak ilk görevlerimizden olacak. Başarılı insanları görmezlikten gelenlere inat, başarı öykülerini sunacağız size.

Şimdilik yetsin mi? Bu, tanışma yazısıydı. Hoşça kalın, dostça kalın. Bayramınız kutlu, bütün günleriniz bayram güzelliğinde ve mutlu olsun.