Denizli Haber - Gram altın rekorlara doymuyor. 'ONS rüzgarı'nı arkasına alarak haftaya rekorla başlayan gram altın 1.159 lirayı geçti. Dün, ons altın fiyatındaki yükselişinden destek alan gram altın fiyatı, günü yüzde 1,17 artışla 1.146 liradan tamamladı. Gram altın fiyatı, ons altın fiyatından destek alıyor. Ons altın fiyatında ise FED'in faiz kararı etkili oluyor. Fed'in gelecek ayki toplantıda 25 baz puan faiz artıracağı ihtimali yüzde 94'e çıkarken, martta 25 baz puanlık faiz artışı ihtimali de yüzde 76 seviyesinde bulunuyor. Bu beklentiler ve enflasyon verisi ardından altın piyasası nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı altın fiyatları konusunda merak edilenleri cevapladı:

ALTIN FİYATLARI ZİRVEYİ GÖRDÜ

"2022 yılı boyunca enflasyon, faiz ve resesyon üçgeni içerisinde sıkışan bir altın görmüştük. Enflasyonun düşüş eğilimi içerisine girmiş olması, FED'in güvercinleşmeye başlaması, faiz artırım adımlarını hem küçültmesi hem de sonuna gelindiği beklentisini oluşturmasıyla beraber yatırımcıların risk iştahı yükseldi.

ONS ALTIN 9 AYIN ZİRVESİNDE

Bu hafta dolar endeksinin değer kaybettiği ve ons altının değer kazanarak 9 ayın zirvesini geçtiği bir hafta oldu. FED yüzde 6,5'lik enflasyonla yüzde 2'lik enflasyon hedefinden uzakta. Ama faiz enflasyon makasına baktığımızda 4-4,25 aralığı ve 6,5 TÜFE ile beraber biraz faiz ve enflasyon makası kapanmaya başladı. Bu da FED'in elini güçlendiren noktalardan bir tanesi.

Editör: Tahir Aygün