Denizli’de hafta sonu bir çok bölgede kar yağışı ile karşı karşıya kaldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Tekirdağ, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleri ile Çanakkale’nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Denizli  dün gece geç saatlere kadar aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kentte kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden kar yağışının ardından bazı ilçeler adeta beyaz bir örtüye büründü. Kar kalınlığının yaklaşık 5 santimetreye kadar ulaştığı il genelinde , ayrıca sıcaklıklarda 1 dereceye kadar düştü. Gece geç saatlere kadar yağan karın ardından ise kentte kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Baharın geldiğine aldanıp çiçek açan ağaçların kar altındaki görüntüsü de seyirlik bir görüntü oluşturdu. Bunu fırsat bilen fotoğraf meraklıları ise sabahın erken saatlerinde en güzel fotoğrafları çekmek için adeta birbirleri ile yarıştı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri 23 Mart Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının artacağını ve kar yağışının etkisini yitireceğini bildirdi.

 

Editör: TE Bilişim