Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında önemli bir etkinliğe imza attı. Akhan Mahallesi Kale mevkiindeki alana 1919 adet fidan dikti. Denizli ASKF Başkan Yardımcısı Ayşe Sarıkaya, “Aziz milletimize bu eşsiz vatanı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla yad ediyoruz” dedi.

Denizli’deki amatör spor kulüplerini bir çatı altında toplayan Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında önemli bir organizasyona imza attı.

Denizli’deki amatör spor camiasının taban birliklerinin temsilcileri ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıl anısına düzenlenen “100. Yılda – 1919 Fidan Dikimi” töreni yapıldı.

Akhan Mahallesi Kale mevkiinde bir araya gelen taban birlikleri temsilcileri ve Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği gençler fidan dikti. Buradaki törende konuşma yapan Denizli ASKF Başkan Yardımcısı Ayşe Sarıkaya, “Bugün burada Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Taban Birlikleri Başkanlıklarınca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıl anısına düzenlenen “100. Yılda 1919 Fidan Dikimi” etkinliğini gerçekleştirmek için toplandık.

Bu etkinliğimizle taban birliklerimiz, kulüplerimiz ve sporcularımız adına 1919 fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Bundan sonra da fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğiz.19 Mayıs, spor, sporcular ve gençlikle bütünleşmiş bir bayram olmasının yanı sıra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs günü Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi ile ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız bir Türkiye'nin temellerinin atıldığı bir gündür. Bağımsızlık ateşinin yakıldığı bu tarihi gün; Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırılması görevini devralan Türk Gençliği ‘ne armağan edilmiştir. Atatürk'ün, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' ve 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözleri ışığında Türk sporunun gelişiminde daima Ata'sının hizmetinde olan Federasyonumuz Cumhuriyet’e yaraşır yepyeni bir neslin zihinsel ve bedensel eğitiminde gençlere her türlü imkânı sunmaya devam edecektir. 100. yıl dönümünde, “100. Yılda - 1919 Fidan Dikimi” etkinliğimizle, aziz milletimize bu eşsiz vatanı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla yad ediyoruz. Bizler de, bu vesileyle bu anlamlı günde özellikle Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerimizin, geleceğin sahibi gençlerin, gelecek güzel günlerin umudu olduğunu düşünüyor tüm gençlerimizin ve Ulusumuzun “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından spor kulüplerinde yer alan gençler ile protokol üyeleri 1919 fidanı toprakla buluşturdu.

Editör: TE Bilişim