Günnur Oymak mesajında şu konulara değinildi;

"Denizli Kadın Platformu Sözcüsü Gülnur Oymak’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı 100. Yıl Kutlu Olsun...

100 yıl önce Ulu Önder Atatürk,  "Küçük hanım ve küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."  Demişti.

Atatürk’ün 100 yıl önce bizden beklediğini nasihat olarak kabul ediyoruz. Çocuklarımızı, torunlarımızı onun özlemini duyduğu Türkiye’nin gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartacağımıza söz veriyoruz.

Son yıllarda küçük yaşta evlilikler, çocuk istismarcılarını kollayan yasalarının TBMM‘nin 100. yılında görüşülmesi ve çıkartılmak istenmesine anlam veremiyoruz.  100. Yıl önce 23 Nisan 1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını ilan ederken Çocuklara Bayram olarak hediye etmiştir. Bu dünya çocuklarına hediye edilen tek bayramdır. Çocuklara Bayram ilan edilen TBMM’nin çatısında 14 yaşına girmiş yani 13 yaşındaki çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi yasalarının çıkartılmak istenmesine bir anne olarak ve Denizli Kadın Platformu olarak sonuna kadar karşı çıkıyoruz..

TBMM’de bir kanat sürekli olarak kadın hakları üzerinden yoklamalar yapıp kamuoyunun tepkisini ne olacağı sınanıyor. 100. Yılını coşkuyla kutladığımız bugünlerde, TBMM’de çocuk istismarlarına, kadın tecavüzlerine, kadın cinayetlerine ceza indirimi tekliflerinin kesinlikle görüşülmeyeceğini düşünüyoruz. Atatürk’ün gösterdiği yolda TBMM’den; çağdaş, insan haklarını, Kadın Haklarını ve çocukları koruyan yasaların çıkartılması dileğimiz ve özlemimizdir.

Çocuklar; Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve TBMM’nin ilk kurucu milletvekillerinden emanet aldıkları bayrağı, geleceğe güvenle taşımalıdırlar…

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyorum."

Editör: TE Bilişim