İl Koordinasyon Kurulu’nun 2019 yılı 3. Dönem toplantısı Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları ile Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Vali Hasan Karahan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada “İlimizde, 2019 yılı ilk altı ayında 18 yatırımcı kuruluşumuzun programında 220 adet proje mevcuttur. Bu projelerden 33 adedi bitirilmiş, 125 adedi ise devam etmektedir. 22 adet proje ihale aşamasında olup, 40 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır. Programdaki 220 projenin; 54’ü DKH sektörü, 32’si tarım, 31’i eğitim, 26’sı ulaştırma, 22’si sağlık, 13’ü enerji, 12’si Kültür-Turizm ile spor sektörleri ayrı ayrı; 8’i madencilik sektörü, 6 çevre-orman ve 4’ü konut sektöründedir.

İlimiz genelinde 2019 yılı ilk altı ayında 487 Milyon TL ödeneğin 251 Milyon TL’si harcanarak % 51 nakdi; % 39 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Yatırımcı Kurumlarımızca, gerçekleşen kamu yatırımlarının yerel ve merkezi düzeyde güncel bilgileriyle izlenebilmesi, analiz edilmesi, geleceğe yönelik projeksiyon yapılabilmesi amacıyla İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) veri girişlerinin takibi önemlidir. Bu nedenle kurumlarınca güncel verileri içeren proje bilgilerinin düzenli olarak güncellenmesi ve sisteme aktarılması sağlanmalıdır.

2019-2021 Orta Vadeli Programında yer alacak olan 2020 Yılı kamu yatırım tekliflerini vermeyen kurumlarımızın, İlimizin öncelikli sorunlarına çözüm bulabilmek amacı ile yatırım tekliflerini vermeleri ve takip etmeleri gerekmektedir.

Devam eden projelerin titizlikle sonuçlandırılarak, kurumlarımızın aksamaya meydan vermeyecek şekilde çalışmalarını tamamlamaları, önemli olup, kurumlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Vali Hasan Karahan’ın konuşmasının ardından ilgili Kurumların Bölge ve İl Müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Editör: TE Bilişim