Türk Silahlı Kuvvetleri tarandan Irak'ta yürütülen Pençe-Kaplan Operasyonu'nda Adıyamanlı Piyade Teğmen Yunus Gül (29), PKK'lı teröristler tarandan yapılan hain saldırıda şehit oldu. Gül'ün Adıyaman merkez Bahçelievler Mahallesi 932 Sokak'ta ikamet eden ailesine acı haber, Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Aile ve Sosyal Polikalar Müdürü Fehmi Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yemleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ve askeri erkan tarandan verildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehit Piyade Teğmen Yunus Gül'ün evli ve 2 aylık bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde, 26 Haziran 2020 tarihinde teröristlerle çıkan çaşmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bahse konu çaşmada bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale gerilmişr. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayanı kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil millemize başsağlığı ve sabır dileriz.

DENİZLİ'DE KOMUTANLIK YAPTI

Şehit Piyade Teğmen Yunus Gül'ün Denizli'de komutanlık yaptığı Denizli 11. Komonda Tugayında asteğmen olarak görev yaptığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim