DEGİAD ekonomi odaklı bir etkinliğe daha imza attı.  DEGİAD’ın etkinliğine konuşmacı olarak Prof. Dr. Emre Alkin  katıldı. Alkin konuşmasında Varlık Fonu ile ilgilide bilgiler verdi.

Prof.Dr. Emre Alkin’in, ‘Nereden geldik ? Nereye gidiyoruz ?’ konulu konuşması  izleyiciler tarafından merakla takip edildi. Alkin konuşmasında çeşitli konularda önemli ulusal ve uluslararası kaynakların verilerinden ve istatistiklerinden oluşan anlatımıyla, dinleyenleri zaman zaman şaşırttı, güldürdü, düşündürdü. Alkin  ayrıca gündemin önemli konularından Varlık Fonu ile ilgili bir çok soruya yanıt verdi. Varlık Fonunun ideal çalışma şeklini-prensiplerini anlattı.

Bazen kendi hayatından bazen gözlemlediği yaşam öykülerinden örnekler vererek, dinleyicileri canlı tutan ve 2 saate yakın sunum yapan Emre Alkin,

Müzikten sanata, döviz kurundan, önümüzdeki yıllarda dünyada şahlanacak olan sektörlere, ülkelerin son 50 yılda nereden nereye geldiklerine uzanan sunum yaptı. Etkinlik sonrasında Emre Alkin’e, DEGİAD tarafından kendisine, "DEGİAD M.Güneş Özsoy-S.Emre Çaputçu Hatıra Ormanı" nda adına dikilen 50 fidanın anı belgesi sunuldu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim