Söz ve müzik yazarı Alpaslan Kaya Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantı ile 5 ilahiden oluşan yeni albümünü tanıttı.

Alpaslan Kaya sözleri ve müziği kendine ait olan 5 ilahiden oluşan ‘Haydi Bismillah’ isimli albümünün tanıtımı için basın mensupları ile bir arya geldi. Toplantıya Alpaslan Kaya’nın yanı sıra İHH Denizli Şube Başkanı Hasan Ali Solak, Kredi Yurtlar Kurumu Başkanı Adil Yapar, Yurt Müdürü Cevat Akşit katıldı.

Kendinden bahsederek sözlerine başlayan Kaya “aslen Muş Malazgirtliyim ama 42 yıldır Denizli’de yaşıyorum. Denizli’yi bir Denizliliden iyi bildiğimi düşünüyorum. Çünkü yıllarca Denizlispor’da, Denizli belediyede futbol oynadım. İlçelere maçlara gittim, bir dönem siyasetle ilgilendim. Siyaset olunca ilçe ilçe, köy köy, kasaba kasaba gezdim. Akabinde İHH ile okul seminerleri oldu, kendi konserlerim oldu derken Denizli’yi çok iyi biliyorum. Müzik hayatıma çok küçük yaşlarda başladım ama çok fazla üstüne düşemedim. ‘Bana bırak futbolu sen müziğe atıl’ dediler. ‘Ben 40 yaşından sonra da müzik yapabilirim ama 30yaşından sonra futbolcu olamam’ demiştim. Bundan 10 yıl önce bir albüm yaptım. Arkasından bir albüm daha yaptık, sonra bir tane daha yaptık. Şimdi ‘Haydi Bismillah’ isimli bir tane daha albüm yaptık. Bu albüme geçen hafta bir klip çektik Ankara’da. O yetişmedi. Şuan montajda. Albümün içindeki eserlerin sözleri ve müzikleri bana ait. Bu albümle piyasaya yeniden çıkıyoruz. Ramazana kadar burada birkaç klip çekmeye başlayacağız. Bana ‘neden ilahi albümü? Neden Farklı bir şey değil?‘ diye sordular. Ben ilahi okumayı seviyorum. Bana ahireti hatırlatıyor. Bana dünyanın bir yerde boş olduğunu hatırlatıyor. Bunun için ben ilahi yapacağım dedim. Bir albümümüz daha var ‘14’üler’ isimli. O da birkaç aya kadar çıkacak” dedi.

Alpaslan Kaya “Geçtiğimiz hafta kutsal topraklardaydınız. Albümün sözlerinin orda mı yazdınız?” sorusuna “ben albümü piyasaya çıkarmadan önce kutsal topraklara gidip dua etmek istedim. Bizim için hayırlı olmasını istedim. O zaman bu albüm hazırdı. Ben Umre’den videolar çektim. Yönetmen videoları beğendi ve klibin içine monte edelim dedi. Şu anda montajlanıyor. Onu düşünmeseydik klip bitmişti” dedi.

CD marketlerde satışa çıkarmayı düşünmediğini belirten Kaya “Allah için koşturan vakıflara gelirlerini vermeyi düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim