Denizli Haber - Denizli'nin Pamukkale ilçesi Irlıganlı Mahallesinde eğitim ve öğretim yapan Kokpit Havacılık Lisesi kurucusu ve Denizli'de yaşayan tek uçak mühendisi Alper Kalelihan pandemi döneminde vaktini okumaya yazmaya ve araştırmaya ayırdı. Kalelihan, muhteşem bir şiir kitabına imza attı. "Ben şiirden hiç anlamam" adını verdiği şiir kitabı Kitap Yurdu'nda satışa çıktı.

Daha yeni satışa çıkmasına rağmen büyük bir performans gösteren kitap 132 sayfadan oluşuyor. Kitap, içerisinde barındırdığı 100'e yakın şiirle okuyucusuyla buluştu. Bir uçak mühendisinin de duygusal şiirler yazabileceğini ispatlayan Alper Kalelihan, kitabın bütün gelirini de yetim ve öksüzler için "Dünyayı İyilik Kurtaracak" platformuna bağışlayacağını dile getirdi.

Alper Kalelihan Kimdir?

1977 Denizli doğumlu Alper Kalelihan Evli ve 1 kız ,1 erkek 2 çocuk babasıdır. Lise Eğitimini Isparta Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi’nde ,Lisans Eğitimini Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde tamamlamıştır. MNG Havayollarında Bakım Mühendisliği, THY’de Teknik Eğitmen ve Uçuş Eğitim Başkanlığında Eğitmenlik görevlerinde bulunmuştur.

2012-2013 yılları arasında THY ve Türk Hava Kuvvetleri işbirliği ile yapılan Barış Kartalı projesi için Boeing Amerika Seattle’da eğitimlere katılmış ve yaklaşık 2 sene Hava Kuvvetlerine Barış Kartalı çerçevesinde Awacs Uçaklarının eğitimlerini vermiştir.

2014 Yılında Kendi isteğiyle THY’den Emekli olan Alper Kalelihan , halen THY Aydın Çıldır Uçuş Akademisinde ve Yurt içi Yurt dışı Havayolu Firmalarında Tedarikçi Eğitmen olarak derslere girmektedir. Memleketi olan Denizli’de havacılık alanında faaliyetler ve havacılığın sevdirilmesi anlamında bir görev üstlenen Alper KALELİHAN Kokpit Danışmanlık Eğitim Öğretim ve Havacılık A.Ş. ‘de Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Editör: TE Bilişim