ASKON tarafından Merkezefendi Mahallesindeki özel bir okulun konferans salonunda "Yakın Gündem Ortadoğu" adında söyleşi düzenlendi.

ASKON Denizli Şube Başkanı Uğur Küçük, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programda yaptığı konuşmada, bugüne kadar gerek ekonomi ve gerekse diğer alanlarda birçok etkinlik yaptıklarını belirtti.

Denizli ve ülke gündemini yakından ilgilendiren konularda çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Küçük, "Ortadoğu'daki önemli gelişmeleri ele alacağımız söyleşimize gazeteci-yazar Mehmet Akif Ersoy'u davet ettik. 'Yakın Gündem Ortadoğu' adıyla düzenlediğimiz söyleşide, Türkiye'nin kritik bir süreçten daha geçtiği günümüzde Ortadoğuda yaşanan gelişmeler masaya yatırılacak." dedi.

Gazeteci-yazar Mehmet Akif Ersoy da Ortadoğu'nun çok büyük ve karmaşık bir coğrafya olduğunu belirterek, buradaki ülkelerin birlikte hareket ettikleri farklı ülkeler olduğunu kaydetti.

Ortadoğu'da yaşadıkları tecrübeleri anlatan Ersoy, Filistin'e yardım malzemesi İsrail üzerinden ulaştığı için aradaki ikili ilişkilerin ona göre olması gerektiğini, Doğu Türkistan'a ulaşmanın yolunun da Pekin'le aradaki ilişkilere bağlı olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim