Denizli Haber - Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik son dönemde artan karşı söylemlere Denizli Barosu’ndan tepki geldi. Barodan yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde, Cumhuriyetimizin kurucusu, milli kurtuluşumuzun lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı söylemlerin dile gelmesi düşündürücü ve üzüntü vericidir. Hele ki, devlet memuru statüsündeki imam-hatipler tarafından her gün bir yenisi eklenen hakaretler şaşırtıcıdır.

GÖREVDEN ALINMALIDIRLAR

Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun, cuma vaazında Filistin olayları üzerinden Yahudiliğe değinirken Selanik göçmenlerine yönelik “Yüzde 90’ı Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil. İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi” söylediği bilinmektedir. Önceki gün Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan’ın, Cumhurbaşkanı’nın da katıldığı “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi”ni tamamlayan 136 öğrencinin törenindeki sözleri hakaret doludur.

Ayasofya’daki programda Demirkan’ın "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma... " ifadelerini kullanarak alenen Atatürk’e hakaret suçunun faili olmuştur.

YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

 Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve ülkemizin kurucu kahramanlarına dil uzatanlar ve hakaret edenler, bütün halkımıza ve milli değerlerimize dil uzatmaktadır. Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, din kisvesi altında toplumda farklı bir algı oluşturmaya çalışanlar hakkında her kim olursa olsun Denizli Barosu olarak yasal yollara başvurulacak, derhal görevden alınmaları için suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

Editör: TE Bilişim