Denizli Haber - AYSİAD ve EkoAvrasya üyelerinden oluşan heyet Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkı sağlamak ve bu bağlamda kamuoyu oluşturmak amacıyla, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, AYSİAD ve EkoAvrasya tarafından planlanan ''Türkiye-KKTC Ekonomik İşbirliği İmkanları'' başlıklı program için, 40 iş insanın katılımıyla KKTC’ye gitmişti.

Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ‘nin (EkoAvrasya) bir dizi temaslar için KKTC’ye yaptığı çıkarma Ada basını tarafından da yakın markaja alındı. İkili görüşmelerden çıkan demeçler KKTC’de gündem oldu ve basında geniş yankı bularak manşetlere taşındı. AYSİAD ve EkoAvrasya üyelerinden oluşan heyet yoğun bir program dahilinde KKTC’de bulunan AYSİAD ve EkoAvrasya üyelerinden oluşan heyet ziyaretin ilk ayağında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerin devamında KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz heyeti kabul etti. AYSİAD ve EkoAvrasya üyelerinden oluşan heyet ziyaret kapsamında iki ülke arasında ticari ilişkileri geliştirmek ve bilgi paylaşımı amacıyla Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde ''Türkiye-KKTC Ekonomik İşbirliği İmkanları'' toplantısına da katıldı.

Toplantının ardından heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen akşam yemeğine konuk oldu. Yurtiçi ve yurtdışındaki benzer kuruluşlarla işbirliklerini geliştirmeyi hedefleri arasında tutan AYSİAD ve EkoAvrasya, üyelerini KKTC’de özel sektör temsilcileri ile de bir araya getirerek firma ziyaretleri gerçekleştirdi. İş insanlarından oluşan heyet Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’de düzenlenen kültür turu kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan ve 46 yılın ardından kademeli olarak halka açılan Kapalı Maraş bölgesini ziyaret etme şansı da yakaladı.

Editör: TE Bilişim