Denizli Haber - Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törene, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AKP Denizli Milletvekilleri Av. Cahit Özkan ile Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile birlikte davetli protokol üyeleri katıldı.

Törende konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları dile getirdi: “Bugün yine coşkulu ve mutlu bir günü yaşıyoruz. Sayın Bakanım, gençlik merkezimiz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Pamukkale Üniversitesi’nin bugün olduğu gibi bugünlerden sonraki günlerde de atacağı adımlarda bir iz bırakacağınız için de sizlere teşekkür ediyorum. Pamukkale Üniversitemiz örneği az bulunan bir spor bilimler fakültesine sahiptir.  Spor bilimleri fakültemiz, dört ana bölümden oluşmaktadır; antrenörlük, rekreasyon, spor yöneticiliği ve spor öğretmenliği. Öğretim üyelerimiz milli takımlarda görevlerini devam ettirmektedir. Spor tesislerimiz de örneği yine az bulunan tesislerdendir. Bu tesislerde çalışmalarını sürdüren öğrencilerimiz, kendi alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atmıştır.” Gaziantep’te düzenlenen TEKOFEST yarışmalarında Pamukkale Üniversitesi adına yarışan takımların elde ettiği başarılardan bahseden Rektör Kutluhan, açılışı yapılan genç ofisin hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, törende gerçekleştirdiği konuşmada şunları aktardı: “Bugün burada 15 gün içerisinde dördüncü genç ofisimizi açılışını gerçekleştiriyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere Üniversitemiz ve Denizli’miz için hayırlı olsun. Genç bir nüfusa, müthiş bir potansiyele sahip olmak Türkiye için bir avantaj. Bu doğrultuda gençlerimiz için her türlü imkânı seferber etmek ve gençlerimizi her türlü imkâna erişebilir kılmak bizler için onurlu bir görev. Bu doğrultuda da Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, her şeyin en güzeline layık olan gençlerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Bakanlığımız ile Üniversitelerimiz arasında koordinasyonu sağlamada bu tür genç ofisler önemli bir görevi yerine getirecekler. Bu çabada katkılarını güçlü bir şekilde ortaya koyan Pamukkale Üniversitemizin Değerli Rektörü ve ekibine de teşekkür ediyorum. Üniversitelerle işbirliklerini önemsiyoruz. Akademi ile birlikte bakanlığımızın çalışma alanlarının çok daha büyük, çok daha faydalı olacağına inancımız tam.

Selamlama konuşmalarının ardından TEKNOFEST 2021 yarışmalarında dereceye giren PAÜ Takımları; Yüksek İrtifa Roket Yarışması Türkiye Birincisi, Yüksek İrtifa Roket En İyi Tasarım Ödülü alan ve Orta İrtifa Roket Yarışması Türkiye Birincisi olan Hazar Takımı, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması-Fikir Kategorisi Türkiye Birincisi olan GraPhone Takımı, Tarım Teknolojileri Yarışması Türkiye İkincisi olan Algan Teknoloji Takımı, TÜBİTAK Efficiency Challenge (Elektrikli Araç Yarışları) Yerli Ürün Teşvik Kategorisi Türkiye İkincisi olan, Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik Ödülü’nün sahibi olan Atay Takımına teşekkür ödülleri takdim edildi.

Protokol üyelerinin sahnede kurdele keserek PAÜ Genç Ofisini açmalarıyla devam eden tören, toplu fotoğraf çekimi ve ardından Pamukkale Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi’nin incelenmesi ile son buldu.

PAÜ Genç Ofis Hakkında

Genç Ofisler; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak tüm illerde faaliyetlerde bulunan Gençlik Merkezlerine ulaşamayan gençlerin serbest zamanlarını değerlendirebilmeleri ve kötü alışkanlıklara yönelmelerini engellemek için Gençlik Merkezine bağlı olarak kurulan ofislerdir.

PAÜ GENÇ OFİS; Pamukkale Üniversitesi tarafından Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 2020 yılında 3 yıllığına tahsis edilen, Denizli Gençlik Merkezine bağlı olan Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Merkez Yerleşkesi içerisinde Gölbahçe mevkiinde yer almaktadır. Müstakil kullanımı olan PAÜ Genç Ofis’te 1 adet çalışma ofisi, 1 adet etkinlik toplantı alanı, 1 adet mini mutfak, etkinlik amaçlı kullanım alanları ile açık alan/bahçesi bulunmaktadır. Çeşitli gençlik çalışmalarında kullanılmak üzere oluşturulan bu alanda öğrenci toplulukları salonlarının yer aldığı aktivite salonları da kullanılabilmektedir. Ayrıca alanın önündeki fuaye, çok amaçlı bahçe ve salon da Genç Ofis etkinlikleri için kullanılabilmektedir.

Editör: TE Bilişim