Baklan merkez ilçesinde 25 Haziran Pazartesi günü, saat 19.30’da gök gürültüsüyle başlayan şiddetli yağış kısa zaman içerisinde şehir içi cadde, sokak ve yollarda adeta feyezana dönüştü. İlçede 79.7 mm/sn şeklinde meydana gelen yağıştan çok sayıda ev, işyeri ve ağıllar etkilenirken yollarda derin bozukluklar oluştu.

Baklan Belediye ekipleri, Büyükşehir İtfaiye ve DESKİ ekipleri sabaha kadar ev ve ahırlarda, cadde ve sokaklarda meydana gelen olumsuzlukları bir bir gidermenin gayreti ve çabası içerisinde oldu. Afet sabahı hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Denizli Valiliği, İlçe Kaymakamlığı, Baklan Belediyesi, İl Afet Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri çalışmaları birlikte yürüttü.

“Uzun yıllardır bu denli afet niteliğinde bir yağış yaşanmamıştı”

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever yağışın başlamasıyla birlikte tüm belediye personelini acil toplantıya çağırarak, kriz masası oluşturdu. Başkan Gülsever, “Uzun yıllardır bu denli afet niteliğinde bir yağış yaşanmamıştır. Bugünkü meydana gelen yağıştan etkilenen her kim varsa, bütün sokaklar, evler dolaşılacak, yapılan ihbar ve tespitler doğrultusunda ev ve işyerlerine tek tek girilerek tüm olumsuzluklar giderilecektir. Yollarda meydana gelen hasarlar tamir edilecek ve ulaşımı engelleyen unsurlar ortadan kaldırılacaktır” dedi.

Başkan Gülsever tüm gece çalışmaları yerinde inceledi

Afet sabahı hasar tespit çalışmalarıyla birlikte, geceden beri yürütülen tamir, onarım ve temizlik çalışmalarına devam edildi. Öğle saatlerinde bir açıklama daha yapan Başkan Gülsever, “Şu an itibariyle ekiplerimiz tarafından girilmedik ev, işyeri ve hayvan barınağı bırakılmadı. Tüm olumsuzluklar büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, planladığımız ve takip ettiğimiz projeler doğrultusunda dere ıslah çalışmaları tamamlanmıştır. Bugün de bu projenin olumlu etkisini hep birlikte görmüş olduk. Alt yapı çalışmalarımızdan olan kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu ve arıtma tesisi projemiz hızla devam etmektedir. Yakın bir zamanda tamamlanacak olan bu projelerin de hayata geçirilmesiyle Baklan’da bu gibi sorunlar bir daha yaşanmayacaktır. Afetten meydana gelen ve yaşanan bu olumsuzluklar halkımızla birlikte göğüslenmiş ve giderilmiştir; kendilerine sonsuz teşekkür ederim. Ayrıca yaşanan bu olumsuzlukları giderilmesinde büyük bir özveri gösteren çalışma arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletirim” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim