Baklan merkez mahallede yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarında sona gelinirken en son teknoloji kullanılarak inşa edilen 500 lt/sn kapasiteli arıtma tesisi inşaatı da tamamlanarak devreye hazır hale getirildi.

Proje kapsamında 39 kilometre içme suyu hattı, 40 kilometre kanalizasyon hattı, 13 kilometre yağmur suyu hattı inşaatı tamamlandı, 850 adet abone ve 2200 adet parsel bağlantısı çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Projelerinin son halkası olarak nitelendirilen yağmur suyu mazgallarının takılma işlemleri hızla devam ediyor.

İlçedeki altyapı çalışmalarıyla ilgili konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Baklan İlçe Merkezi’nde altyapı projesinin hayata geçirilmesiyle; içme suyu sorunu çözümlenmiş, yağmur suyunun kontrol altına alınmasıyla sık sık yaşanan sel ve feyezan riski ortadan kalkmış, yenilenen kanalizasyon şebekesi ile bütün parsellere ulaşılmış, yeni inşa edilen arıtma tesisiyle yıllardır yaşanan çevre kirliliği ortadan kaldırılmış olacaktır. Üst yapıyla ilgili kilit taşı alım ihalesi bitirilmiş, cadde ve sokakların kilit taşı döşeme işlemlerine de başlanılmıştır. Alt ve üst yapı projelerinin tamamlanmasıyla Baklan daha modern, daha temiz ve daha sağlıklı bir yaşama kavuşacaktır. İnşaata başlanıldığı günden bugüne çalışmaları sabırla takip eden, desteklerini esirgemeyen her daim seve seve yanımızda olduklarını hissettiren halkımıza sonsuz minnettarız. Projenin programa alınmasında, uygulanmasında emeği geçen Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, DESKİ Genel Müdürümüze, İller Bankası Genel Müdürümüze, yakın çalışma arkadaşlarımai işlerini düzenli ve sağlıklı yürüten Güvenç Yapı-Yeni Doğuş firma ve firma yetkilisi İnşaat Mühendisi Bülent Bülbül’e teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim