Denizli Haber - Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte başlayan sağlıklı beslenme trendine yüksek meyve-sebze fiyatları da eklenince evlerin balkonlarında sebze yetiştirme eğilimi daha da arttı. Mahalle aralarında bulunan marketlerde bile domatesten bibere, salatalıktan çileğe kadar birçok ürünün fidesi satılmaya başladı. Tanesi 3 TL dolayında olan fidelere vatandaşlar yüksek talep gösterirken söz konusu ürünlere saksı ve bitki toprağı da eşlik etti.

Denizli’de fide satış işi yapan Ayşe Ersöz, “bahçelerde meyve sebze fidesi şu günkü maliyetler ile oldukça pahalı hale geldi. Bahçesinde meyve sebze yetiştiren vatandaşların su faturası mahsulün değerinden daha fazla artık. Ama insanlar yine de hobi amaçlı yapıyor. Sağlıklı gıda, organik ürün talebi çok arttı” ifadelerini kullandı.

Domates, biber, çilek fidesi revaçta

Sebze-meyve fidesi dikiminin bu baharda havaların ısınmasının da etkisi ile katlanarak arttığını dile getiren esnaf, en fazla talep gören ürünlerin ise domates, çilek, salatalık ve biber olduğunu kaydetti. Söz konusu ürünler mahalle arasında bulunan züccaciye gibi marketlerde bile satılmaya başlandı.

Editör: TE Bilişim