Başbakan Binali Yıldırım Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Srebrenitsa soykırımının 21. yıl dönümünü anarak konuşmasına başlayan Yıldırım, BM'nin bir insanlık ayıbına imza attığını vurguladı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Bundan 21 sene önce 11 Temmuz 1995'de Srebrenitsa Katliamı yaşadı. Bugün yakamıza taktıkları bu çiçekle bir şeyi hatırlatıyorlar. Bu çiçek Srebrenitsa çiçeği. Boşnak anneleri bu katliam unutulmasın diye emekleriyle bu çiçekleri hazırlıyor, 11 Temmuz'da insanlık ayıbı bu katliamı bütün dünyaya hatırlatıyor. O günler tabi ki bir daha yaşanmayacak ama o günleri unutturmamak, gelecek nesillere de aktarmak bir insanlık görevidir.

 

Biz yolları yaptık bundan sonrası sürücülere vatandaşa düşüyor. Yoların kralı olmaz yolların kuralı olur diye sürekli söylüyoruz. Eğitime daha çok yatırım yapacağız. Kazalarda insan kusuru hala çok yüksek olmasına rağmen yollardan kaynaklı kazalar düşüktür. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Trafikteki araç sayısı ve yolcular artsa da trafik kazalarında ölümlü kazalar azalmaktadır. Bu istediğimiz düzeyde değildir. Sıfır ölümlü kaza hedefimizdir. Ülke çapında trafik güvenliği konusunda bir seferberlik başlatıyoruz.

 

Osman Gazi Köprüsü 1 Temmuz'da hizmete girdi. 9 gün boyunca vatandaşımıza bir güzellik yapalım dedik, 9 gün boyunca işletici firma da fedakârlık yaparak bütün bayramda vatandaşlarımız Körfezi dolaşmaktan kurtardık. 3 dakikada Gebze'den girdi, Yalova'dan çıktı. Koca İzmit Körfezi'ni geçiyorsunuz. İşte medeniyet bu, millete hizmet bu. 9 günde 1 milyonun üzerinde vatandaşımız bu konfordan yaralandı.

 

Bakanlar Kurulu'nu millete açarak bir ilki gerçekleştirdik. Bir büyük müjdeyi milletimizle paylaştık. Türkiye yatırımcısının yüzünü güldürecek iş kurmayı kolaylaştıracak ve damga vergisi gibi bir uygulamayı büyük yük olmaktan çıkarak, çeki daha güvenli hale getirecek ve daha da ötesi işçiden memura esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek çok önemli kararlar aldık. İyi giden ekonomimiz daha da güçlenecek ve Türkiye kalkınma yolunda emin adamalarla yürümeye devam edecek.

 

'Türkiye mahvoldu. Artık turizm biter, Türkiye bir daha ayağa kalkamaz' dediler. Bu ülkeyi, bu milleti tanımayanlar bir kez daha yanıldılar. Atatürk Havalimanı'nda, bayramın son gününde, cumhuriyet tarihinin rekor uçak inişi ve kalkışı gerçekleşti. Bin 443 uçuş gerçekleşti. 13 yıl önce Türkiye'nin bütün hava sahasındaki uçak sayısı bin 100'dü. İşte Türkiye bu. Türkiye'yi terörle yıldırmak isteyenler Türkiye'nin gücünü görmüş oldu. Sabiha Gökçen tarihinin rekouruna ulaştı. 785 trafiğe ulaştı.

 

Biz eğer Gazze'de Filistin'de perişanlık içerisinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize faydalı olacaksa elbette mutabakata varırız. 10 vatandaşımızın şehit olmasıyla sonuçlanan olaydan İsrail'den özür dilenmesi şartını koştuk ve tazminat şartı kabul edildi. Bir şarta uzun süre direndiler uygulanan ambargonun gevşetilmesi ve insani yardımların Türkiye öncülüğünde gerçekleştirilmesi şartını da İsrail tarafı kabul etti ve mutabakat sağlandı. Bunun ilk semeresi Gazze'de kendini gösterdi. Mersin'den yüklenen 11 ton insani yardım Gazze'deki kardeşlerimize götürüldü işte mutabakatın faydası bu. Bundan sonra o bölgelerin tekrar ayağa kalkmasında Türkiye başrolde olacak.

 

Bayram uzatıldı ve iç turizm gelişti, dış turizmdeki eksiğimizi böylece kapatmış olduk. İnsanlar sahillerde, çadırlarda vaktini geçirme durumunda kaldı. Aynı şey Kurban Bayramı'nda da olacak. Kurban Bayramı'nda bir uzun tatil daha yapacaksınız. Milletvekillerimiz bayrama kadar sıkı çalışırsanız, Meclis üzerine düşen görevi yaparsa güzel bir bayramı daha geçirme imkanı kendiliğinden gelmiş olur.

 

Editör: TE Bilişim