Denizli Haber - Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, mesajında "19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı adım milletimizin umudu oldu. 102 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır.

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler! Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek, sizlerin sorumluluğudur. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine siz gençler taşıyacaksınız.

Ancak Atamızın gençlere emanet ettiği bu bayramda, biz büyüklere de birtakım sorumluluklar düşüyor. Genç nüfusumuzun varlığıyla övündüğümüz ülkemizde bugün gençlerimiz nüfusumuzun %15’ini oluşturuyor ve ekonomistler tarafından bu durum bir fırsat penceresi olarak adlandırılıyor. Ancak biz bu fırsat penceresini kendi ellerimizle kapatıyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, ne eğitimde ne istihdamda olan 15 - 24 yaş grubundaki genç nüfusun oranının 2021 yılı I. çeyreğinde %24,7 olduğu açıklandı. Yani bugün Türkiye’de 3 Milyon gencimiz ne okulda ne de işte. Geniş tanımlı işsizlik açısından konuya bakarsak da her 3 gencimizden biri işsiz. Ülkemizin sadece ekonomik değil, sosyal kalkınma ve medeniyet yürüyüşü anlamında da geleceğini şekillendirecek olan gençlerimize daha fazla fırsat sunabildiğimiz; girişimci gençlerimizin sayısını arttırabildiğimiz bir gelecek temennisiyle başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim