Çanakkale Zaferi’nin şanlı tarihimizde unutulmaz bir yeri olduğuna değinen Başkan Tefenlili “zor şartlar altında vatanımızı savunan Milletimiz Türk’ün asla boyun eğmeyeceğini, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir” diyerek şunları kaydetti:

“Bugün Çanakkale Zaferi’nin 105. yılını kutlamanın büyük gururunu yaşıyoruz. Milletimiz, Çanakkale’de zor şartlar altında yedi düvele karşı büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, işgalci güçlere ‘Çanakkale Geçilmez’ demiştir. Çanakkale Zaferimiz tarihe altın harflerle yazılırken, Milletimiz, vatan, hürriyet ve istikbal söz konusu olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Destanı bizler için de vatan toprağının, bağımsızlığın ne denli önemli olduğunun en büyük kanıtıdır. Bugün bizlere düşen görev Atalarımızın emaneti olan, uğruna binlerce şehit verdiğimiz vatanımızı kalkındırmak, milletimizin refah seviyesini yükseltmektedir. Bıkmadan, yorulmadan, Cumhuriyetimizi kalkındırma hedefimizden sapmadan gece gündüz çalışmaktır.

Bu duygularla Çanakkale destanını yazan, vatanımızı savunan, en güzel ve en değerli mirasımız olan vatan toprağımızı bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm isimsiz kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

Editör: TE Bilişim