Bebeğiniz ek gıdaya geçtikten sonra yüzyıllardır şifa kaynağı olarak tükettiğimiz pekmezi beslenmesine ekleyebilirsiniz. Aşçı Anne ile bebeğinizin gelişimine uygun bebek pekmezi ürünlerine doğal, katkı maddesi içermeyecek biçimde ulaşabilirsiniz.

Pekmez Bebekler İçin Faydalı Mı?

Hem yetişkinler hem de bebekler için son derecede faydalı bir besin olan pekmezin faydalarını gelin birlikte inceleyelim:

  • İçerisinde bulunan doğal şeker iyi bir enerji ve karbonhidrat kaynağı olacaktır.
  • Magnezyum, kalsiyum ve potasyum ihtiyacının büyük kısmını karşılayan bir besindir.
  • Pekmez aynı zamanda iştah açıcı bir besin olduğundan az yiyen ya da yemek yemeyen bebekler için mükemmel bir yiyecektir.
  • Anne sütünden sonra vücutta aminoasit dengesini sağlayan en iyi yiyeceklerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Ani sıcaklık değişiminde vücudun sıcaklığını korumasına yardımcı olur.
  • Soğuk algınlığına karşı koruyucu özellik gösterir ve bebeğinizi hastalıktan korur.
  • Harika bir doğal tatlandırıcı olduğundan bebekler için pekmez boş kalori yerine vitamin ve mineral deposu olacaktır. Pekmez ile bebeklerinize yedireceğiniz yiyecekleri gönül rahatlığıyla tatlandırabilirsiniz.

Pekmezi Soğuk Ekleyin

Pekmezi ısıtmadan kullanmanızı öneririz. Pekmezin bu faydaları ancak ısıya maruz bırakılmadığında kendisini gösterecektir. Bu nedenle eğer bebeğinize yaptığınız bir muhallebiyi tatlandırmak için pekmez kullanacaksanız muhallebi pişip soğuduktan sonra pekmezi ekleyin. Böylelikle pekmezin doğal ve sağlıklı yapısını muhafaza etmesini sağlarsınız. Aşçı Anne pekmez ile yapılabilecek tarifleri sizlerle paylaşmakta ve bebeğiniz için en doğal pekmez ürünlerini sizlere sunmaktadır.

Bebek İçin Hangi Pekmez Tercih Edilmeli?

Eğer bebeğinize pekmez vermek istiyor; ancak hangi pekmezi vereceğiniz konusunda kararsızlık yaşıyorsanız gelin birlikte Aşçı Anne’nin size sunduğu pekmezleri ve bu pekmezlerin özelliklerini inceleyelim:

Keçiboynuzu Özü

8 ay ve üzeri bebekler için idealdir. Şeker katkısı ve katkı madde içermez. Bebeğinizin iştahını açar, bağışıklığını destekler. Potasyum, fosfor, kalsiyum, B6 vitamini ve demir yönünden zengin olduğundan bebeklere keçiboynuzu özü vermek kansızlığı gidermede yardımcı olur.

Dut Pekmezi

6 ay ve üzeri bebekler için ideal bir pekmezdir. %100 duttan imal edilen bir pekmez olup kan yapmayı destekler. Düzenli bir şekilde bebeğe verildiğinde bebeğin iştahını açmaya ve kanındaki demir oranını yükseltmeye yardımcı olur.

Üzüm Pekmezi

6 ay ve üzeri bebeklere verilebilecek, %100 üzümden üretilen bir pekmezdir. Vakumlu kazan teknolojisiyle üretilir ve HMF testini geçer. Bebekte kansızlığı gidermeye ve iştah açmaya yardımcı olur. İçerisinde bulunan magnezyum, kalsiyum ve potasyum oranı oldukça yüksektir.

Ucuz Bebek Pekmezi Nereden Alınır?

Bebeğinizin en iyi şekilde beslenmesi için ekonomik fiyatlarla sunulan, %100 doğal ve katkı maddesiz pekmez mi arıyorsunuz? Aşçı Anne, bebeklere dut pekmezi ve diğer pekmez çeşitlerini veren ebeveynlere makul fiyatlarla doğal ürünlere ulaşma imkanı sunmaktadır. Hemen platformu ziyaret edebilir ve kazançlı bir alışverişe imza atabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim