SEVİM SAY - Bekilli Belediyesi, Corona virüs nedeniyle artan maske ihtiyacını bir nebze olsun karşılayabilmek için harekete geçti bunun için  tahsis edilen atölyede gönüllü kadınların  da çabalarıyla maske üretimine başladı

Bekilli  Belediyesi  bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, ilk etapta üretilen maskeleri bu süreçte vatandaşların hizmetinde olan belediye personeline ve vatandaşlara dağıtmaya başladı.

Belediyenin kendi imkanlarıyla maske üretimine başladığına değinen  Belediye Başkanı Mustafa Çoban “Bu süreçte tamamen belediye bütçesinden kullanılan kaynakla, elimizi taşın altına daha fazla koymak adına kollarımızı sıvadık şimdiye kadar 15 binden fazla maske dağıttık. Şimdi ise  kendi imkanlarımız ile maske üretmeye başladık. Maskelerimizi, kalın, korumalı, hijyenik ve tüm kurallara uygun bir şekilde üretiyoruz.  Ayrıca maskelerimiz dezenfekte edilmiş bir şekilde dağıtılmaktadır.Bu süreçte maske üretimimize destek veren tüm gönüllü vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum ” dedi.

“MESAFELİ VE HİJYENİK PAZAR YERLERİ OLUŞTURDUK”

Ayrıca bayram için ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara ulaştırmak için 500 gıda paketi de hazırlatıldığını açıklayan Başkan Çoban, bugüne kadar ilçeye corona virüsü sokmadıklarını, bunun için Bekilli halkının da çaba ve katılımıyla her türlü özveride bulunduklarını söyledi.

Başkan Çoban, ilçede kurulan Pazar yerlerinde mesafeyi korumak adına esnafla vatandaş adına mesafeyi belirleyen şeritler de konulduğunu ve pazara alışverişe gelen her vatandaşın özenle ateş ölçümünün yapıldığını belirtirken “Şu anda her manav tezgahının önünde şeritler bulunuyor. Böylece satıcı ve alıcı arasındaki bire bir temas da önlenmiş oluyor” diye konuştu.

               

               

Editör: TE Bilişim