Denizli’de apartını bir mühendis sandığı kişiye kiralayan ev sahibi hayatının şokunu yaşadı. Kiracısı ile sözleşme imzalayan ev sahibinin evindeki eşyaları kiracı tarafından satıldı. Kiracı eşyalarının bir kısmını internet üzerinden bir kısmını da spotcuya satarak evden ayrıldı. Ev sahibi dolandırıcıyı her yerde arıyor.

İlginç olay; Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre kendisini Ziraat mühendisi olarak tanıtan ve Denizli’ye görevlendiğini iddia eden P.D.Ç., Zeytinköy Mahallesi’nde apartı bulunan K.T. ile irtibata geçti. Ev sahibinin apartını gören P.D.Ç. daha sonra apartı kiralamak için sözleşme imzaladı. Yapılan sözleşmenin ardından kiracı Pazar günü eve yerleşti. Yine kiracı, parası olmadığını, daha sonra kirayı vereceğini söyledi. K.T. ise mühendis olduğunu sanarak zanlıya güvenerek evi teslim etti.

BİR GÜNDE BOŞALTTI

Her şey buraya kadar normal giderken, Pazar günü eve yerleşen zanlı ev sahibine ait olduğu öğrenilen TV’den çamaşır makinesine, kombiye ve klimaya kadar tüm ürünleri satmaya başladı. Eşyaların satılması için spotçu ile anlaşan zanlı evdeki eşyaları bir gecede boşaltarak kayıplara karıştı.

PEŞİNDEYİM

Yaşanan olay sonrası ev sahibi satılan eşyaların ve kendisini dolandıran zanlının peşine düştü. K.T., “Ben böyle bir şey hayatımda görmedim. Benimle irtibata geçti. Ziraat Mühendisiyim dedi. Param yok dedi. Ben de kendisine güvendim, evi teslim ettim. Yaşanan bu olayın ardından zanlı evi boşaltarak kaçtı. Bende karakola giderek şikayetçi oldum. Bneim gibi onlarca kişi aynı yöntemle dolandırmış. Şahısın telefonu hala açık. Şimdi her yerde onu arıyoruz. Çok yakında yakalayacağız. Ev sahipleri mutlaka dikkatli olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim