Denizlili Mustafa Gözlükaya’nın Murat 124 aşkı, sınır tanımıyor. Gözlükaya, efsane aracıyla Denizli’den Almanya’ya kadar süren bir yolculuk yaptı. 2,5 gün yolculuğun videosu sosyal medyada paylaşıldı. Video çok sayıda kişi tarafından beğenildi.

Aslen Tavas’a bağlı Nikfer Mahallesinden olan Mustafa Gözlükaya, Almanya’nın Stuttgart şehrinde yaşıyor. Yaz aylarında memleketine tatile gelen Gözlükaya, efsane araba Murat 124 aşkı ile dikkat çekiyor. Özel modifiye 07 EH 884 plakalı aracıyla yola çıkan Gözlükaya, Almanya’ya aracıyla gitmeye karar verdi. Aracını araç tamircisi Rasim Ergil tarafından bakımını yaptıran Gözlükaya, Denizli’den yola çıktı. İzmir, Ayvalık, Lapseki, Edirne’den Kapıkule Sınır Kapısına ulaştı. Bulgaristan-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya ve Çek Cumhuriyeti üzerinden Almanya’ya ulaştı. 2,5 günde tamamlanan yolculuğun ardından Stuttgart’a ulaşan Gözlükaya, yolculuğun sorunsuz geçtiğini söyledi.

ALMANYA’YA GETİRDİ

 Gözlükaya, “Biz gurbetçiler Türkiye’ye geldiğimizde bu Tofaş markası Muratları görüyoruz ve bu bizim için bir Türk arabası. Bu arabaları Türkiye’de göre göre bir sevgi besledik içimizde. Almanya’ya getirmeye karar verdik. Burada Türkiye’ye anımsatan bir şeyimiz olsun diye. Nede olsa Türk kültürüne imza atmış olan bir araba. Burada arabayı gören hemen telefona sarılıp foto yada video çekiyor. Yolda giderken bile durduruyorlar. Foto çekilebilir miyiz diye soruyorlar, çok ilgi görüyor” dedi.

NEDEN 07 PLAKA

Gözlükaya, “arabamı Antalya’dan almıştım. gecen sene, aracın üzerinde daha ilk eski Türk plakaları vardı ben bozulmasın diye plakayı olduğu gibi devir aldım, öylece 07 plaka kalmış oldu” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim